Baka preminulog dr Nenada ostala je sasvim sama: Pokrenuta akcija za sakupljanje pomoći

Mladi anesteziolog borio se u crvenoj zoni kovid bolnice, do poslednjeg atoma snage pomažući drugim pacijentima. Preminuo je od korone sa samo 37 godina

  • 23
Nenad Maksimović Dr Nenad preminuo je sa samo 37 godina / Foto: Facebook/Nenad Maksimovic

Anesteziolog Nenad Maksimović, koji je preminuo od posledica koronavirusa, imao je samo 37 godina. Njegova smrt posebno je potresla njegove kolege, pa se pokreću brojne inicijative kako bi se sačuvalo sećanje na Nešu. Ipak, jedna inicijativa velikom brzinom širi se društvenim mrežama.

Naime, Nenad je rano ostao bez roditelja, pa ga je odgajila njegova baka Olga. Ona je sada ostala bez brige koju joj je unuk pružao, pa su Nenadove kolege pokrenule akciju za sakupljanje sredstava kojima će njegovoj baki biti omogućena nega i pomoć gerontodomaćice.

Deo sredstava biće namenjen i za podizanje spomenika ovom predanom stručnjaku.

Na društvenim mrežama širi se apel i žiro-račun na koji mogu da se uplate sredstva, a akciju je pokrenula Nenadova koleginica, anesteziolog Ivana Grčić.

Podsetimo, prethodno je i  udruženje Ujedinjeni protiv kovida pokrenulo inicijativu i zatražilo da Lekarska komora Srbije pokrene fond koji će nositi Nenadovo ime i biće namenjen za školovanje dece lekara koji su preminuli tokom pandemije koronavirusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    9. januar 2021 | 08:43

    Počivaj u miru! Ovo je strašno! Dragi ljudi , da li znate koliko je lekara preminulo u susednim zemljama?! Broj je daleko manji nego u Srbiji . Ovde nešto nije u redu! Koliko je tehničara preminulo?! To niko ni ne objavljuje.

  • Strsljen

    9. januar 2021 | 12:03

    Neka se drzava pobrine za baku. Doktor je to zasluzio.

  • 🙋

    9. januar 2021 | 14:15

    SAUČEŠĆE BAKI🌹🌹🌹😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA