≫ 

U kolicima, Dragan ima nesalomiv duh i teško priča: Doktorka iz Zagreba ima lek za vojnika sa Košara

Kada bi svaki član uplatio po 1 dinar, Dragan bi sakupio trećinu preostale sume, apeluje se u grupi "Budi human-Humanitarne licitacije", koja ima skoro 300.000 članova

  • 15
Dragan Stevanović Printskrin:Facebook/Budi human-Humanitarne licitacije

Dragan Stevanović (42) boluje od multipla skleroze. Bolest je počela 2005. godine kada je osećao slabost u levoj nozi posle zamora, kasnije se javljao i spazam u levoj ruci. Lečen je na VMA i dobijao je pulsnu terapiju.

Tada mu je hod bio jako otežan i kretao se uz pomoć štapa, ali bolest je brzo napredovala i došlo je do pogošanja stanja. Dragan je danas nepokretan i kreće se pomoću invalidskih kolica. Draganu su neophodna sredstva za nastavak lečenja u inostranstvu, za putne troškove i smeštaj.

On pre svega želi da ponovo hoda, nađe posao, upoznaje nove ljude i zasnuje porodicu.

I u Fejsbuk grupi "Budi human-Humanitarne licitacije" licitira se i skuplja pomoć za Dragana.

Kako se navodi, Dragan je naš heroj sa Košara koji je sa svojih 20 godina služio otadžbini i narodu. Posledice su ostale, i u svojoj 26 godini saznaje da boluje od multipla skleroze. Danas je u invalidskim kolicima. Smešten je u starački dom uz pomoć svoje prijateljice. Dom koji je plaćen šest meseci, a posle toga nema gde, navodi se dalje u grupi Budi human. Nema ko da brine o njemu. Termin je dobio. Predračun iz Zagreba je stigao i doktorka je rekla da bi mogla da ga digne na noge. Dragan želi da ozdravi, da se zaposli i stvori porodicu. Da ne zavisi ni od koga.

Pisao apele sam za sebe

"Do pre mesec - dva je svakodnevno pisao apele sam za sebe pokazujući kako mu je duh nesalomiv, iako ga telo ne može ispratiti. Borio se dok je mogao. Danas teško priča i pomalo i uz veliki napor se služi jednom rukom. Ponekad smogne snage da napiše apel sam za sebe, ali oni nekako prođu nezapaženo", navodi jedna dobra duša u grupi Budi human.

Vaš 1 dinar nekome znači mnogo

"Posle velikih akcija na Instagramu, kao i licitacija ovde, približili smo ga cilju. Potrebno je još 1.022.000 dinara, rekli su iz Fondacije Budi human, gde Dragan ima nalog. To je oko 5.200 poruka. Znam da je januar najduži mesec u godini svima. Istrošili smo se oko praznika, pa opet postoje sitnice koje nam trebaju. Postavite ako imate neku knjigu, odeću, aparat, recept za kolač ili narodni lek za rast kose i slično. Uplatite 1 dinar. Dinar koji je tako potcenjen, a mnogo znači. Kada bi jedan član uplatio po 1 dinar Dragan bi sakupio trećinu preostale sume. Jedan dinar ljudi koji nekada kad nađemo ne smatramo vrednim ni da se sagnemo po njega, a nekome bi mnogo značio", apeluje se u grupi Budi human koja ima skoro 300.000 članova.

Draganu možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 752 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human752 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006093-06

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004310.1

IBAN: RS35160005400004310195

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    12. januar 2021 | 09:07

    Sta je, bre, ovo...heroj sa Kosara da moli za pomoc!!! Sramota od drzave. Za hrvate milion evra, a dr iz Hrvatske dobro naplacuje. Daj drzavo pare, ne brukaj se i ne brukaj nas!!!

  • Ајој

    12. januar 2021 | 09:05

    Е Србијице моја шта радиш, своје јунаке заборављаш, а мафијашима и насилницима као Ковачевић М.плаћаш за преступе и хирове. Стиди се.

  • Sava

    12. januar 2021 | 08:45

    Samobko je prošao kosare zna sta je muka.zbog nas i nase zemlje je i oboleo treba mu se bar malo sad oduziti i pomoći ko koliko moze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA