≫ 

Sećate se Georgine, samohrane majke 3 sina: Pomoć im stiže sa svih strana, na pomolu i nova kuća

Za sufinasiranje kupovine kuće, grad je opredelio iznos do 600.000 dinara

  • 4
Georgina Tešanović, smaohrana majka, Loznica Printskrin: RTS

Georgini Tešanović iz Jelava kod Loznice, samohranoj majci koja je sa svoja tri jednogodišnja sina živela u veoma lošim uslovima u proteklih nekoliko meseci pomoć je pristizala sa svih strana, a postoje naznake da bi uskoro mogli da reše i stambeno pitanje.

Prošlog septembra Georgina je strpela gde će i kako njeni dečaci i ona dočekati zimu. Uz pomoć dobrih ljudi, nabavila je ogrev i obnovila jednu sobu, jer su ostale zbog vlage i loše stolarije neuslovne za život.

- Naš život u poslednjih nekoliko meseci promenio se mnogo, mnogo na bolje. Sada imamo mnogo bolje uslove da kažem za život - kaže za RTS Georgina Tešanović iz Jelava.

U proteklih nekoliko meseci pomoć je pristizala sa svih strana, a akciji se priključila i humanitarna organizacija iz Kanade.

- Ljudi iz ove organizacije uvideli su potrebu da pomognu ovoj ženi, prikupili su pet hiljada kanadskih dolara. Obezbedili smo joj belu tehniku, hranu za decu, garderobu - objašnjava Danijel Milojević, iz humanitarne organizacije "Tri prsta" iz Kanade.

Georgina je  uspela da ostvari i pravo na sve novčane podsticaje koje dodeljuju država i grad, a zahvaljujući kojima  budućnost sada čeka bez strepnje da li će sutra imati za osnovne životne potrebe. Glavni problem i dalje je kuća u kojoj žive, a u kojoj im je ostanak neizvestan.

- Grad Loznica je na poslednjoj decembarskoj skupštini usvojio odluku o bespovratnom sufinansiranju kupovine za mlade porodice. Georgina upravo ispunjava taj profil i mi očekujemo da ona tokom marta meseca konkuriše na našem konkursu i da dobije određena sredstva na osnovu kojih može trajno rešiti svoje stambeno pitanje na zadovoljstvo svih nas -ističe Dejan Stalović, gradski menadžer.

Za sufinasiranje kupovine kuće, grad je opredelio iznos do 600.000 dinara.

Video: Vučić u poseti samohranoj majci devetoro dece u Laćarku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PO

    12. januar 2021 | 10:14

    Jel umro otac te dece,zašto ne pomaže u izdržavanju jer su njihova deca w ne državna.

  • Ana

    12. januar 2021 | 09:38

    Bas lepoza tu zenu i njenu decu. Kad ce da onih obecanih 300000 iz 2019 za prvo dete da pocnu da daju sad je 2021?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA