≫ 

Dr Blagojević preminuo od korone dok je upravljao kovid bolnicom, sad je porodici potrebna pomoć

Za pomoć porodici Blagojević potrebno je da se prikupi oko 25.000 evra, toliko iznosi preostali dug za stambeni kredit

  • 22
Slobodan Blagojević Foto: RINA

Čačanski lekar Slobodan Blagojević (41) preminuo je 29. decembra od posledica infekcije virusom korona, nakon 15 dana borbe.

On je bio u prvim redovima borbe protiv ove opasne bolesti, a u trećem talasu korona virusa upravljao je privremenom kovid bolnicom Plava hala u Atenici. Nadljuskim naporima borio se za svakog pacijenta, a početkom decembra i sam je izjavio da je korona virus izuzetno ozbiljna i neredvidiva bolest.

Dr Blagojević je u Čačku bio veoma cenjen, te su Humanitarna fondacija "QUANTOX" i Udruženje Čačana u Beogradu pokrenuli humanitarnu akciju kako bi pomogli njegovoj porodici.

"Cilj ove akcije je da se pomogne porodici od korone nedavno preminulog čačanskog doktora Slobodana Blagojevića, našeg heroja u borbi protiv ove opake bolesti. Doktor Slobodan Blagojević, specijalista urgentne medicine iz Čačka koji je spasao mnoge živote tokom epidemije, preminuo je 29. decembra 2020. godine u 42. godini života. Iza doktora Blagojevića ostali su sin Uroš, kćerka Ana i supruga Katarina, kao i neutešni roditelji i brat Đorđe", navode iz Udruženja Čačana u Beogradu.

Naime, pokojni doktor Blagojević podigao je stambeni kredit da bi sa svojom porodicom rešio stambeni problem. Nažalost, prerana smrt ga je omela da kredit u celosti otplati. Preostali dug za kredit iznosi oko 3.000.000 dinara, što je oko 25.000 eura, a predstavlja finansijski teret porodici Blagojević.

Brat dr Blagojevića Đorđe Blagojević udružio se sa fondacijom kako bi bila prikupljena sredstva sa otplatu duga porodice njegovog brata.

Svi pojedinci, organizacije i firme koje žele da se uključe u ovu akciju mogu svoje novčane priloge uplatiti na tekući račun Đorđa Blagojevića, brata doktora Blagojevića, sa naznakom "Za pomoć porodici doktora Blagojevića".

Tekuči račun: 160-6000000831738-63 Banka Intesa

Ukoliko je za firme potrebno sklapanje ugovora o donaciji sa nekom humanitarnom fondacijom, ugovor se može sklopiti i donacija uplatiti na račun Hummantirane fondacije "Quantox" iz Čačka (mejl: kontakt@quantoxfondacija.rs). Humanitarna fondacija će sredstva odmah prabaciti porodici Blagojević.

Broj računa fondacije: 160-6000000765134-55

Primalac: "Qunatox fondacija" Episkopa Nikifora Maksimovića 31, Čačak

Svrha donacije: "Za pomoć porodici doktora Blagojevića"

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    16. januar 2021 | 16:06

    To treba država da izmiri.

  • Kkk

    16. januar 2021 | 16:04

    SAUCESCE PORODICI , DRZAVO GDE SI!!!???

  • Iz drugog ugla

    16. januar 2021 | 17:17

    Deca imaju pravo na ocevu penziju i to sve dok ne napune 26 godina, ako su na redovnom skolovanju. Pravo na penziju takodje ima i supruga i to odmah, ako su deca u ovom trenutku mladja od 15 godina, a ako su deca starija od 15 godina, supruga to pravo stice ako ima navrsenih 50 godina starosti. Ako je mladja, to pravo ce steci tek kada ispuni uslov i navrsi 50 godina, a dotle penziju primaju samo deca. Gubitak oca i muza je nenadoknadiv, ali porodica posle njegove smrti nece ostati bez prihoda. Nemam nista protiv da svi koji imaju mogucnosti pomognu, ako su ljudi, samo zelim da istaknem da stambeni kredit imaju mnogi i da su u istoj situaciji ako nosilac kredita iznenada premine, razboli se, ili ostane bez posla, zbog korone, bez obzira da li je lekar, profesor, policajac, kuvar. Sve profesije su neophodne, da bi drustvo moglo da funkcionise. (V.P.)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA