≫ 

Zdravkovići saznali tešku dijagnozu, pa se venčali: "Sjaj u njegovim očima ne gase ni najjače muke"

Nikola i Sara stupanjem u brak bolesti pokazali zube, odlučni su da mladost i ljubav pobede

  • 13
Nikola Zdravković, Sara Zdravković Foto: Privatna arhiva

Sara ima 26 godina. Udata je, voli svog muža i zahvalna je na tome što su našli jedno drugo. Brak sa njim doživljava kao privilegiju, divi mu se i uči od njega. Njen suprug je tri godine stariji. Par su postali 2016. godine u maju. U oktobru 2018. su se verili, a u maju 2019. sklopili su građanski brak. Crkveno venčanje i veselje za najbliže napravili su 23. juna.

Godina 2019. svakako je bila godina u kojoj su planirali svadbu. Međutim, u toj godini bilo je i nekih ne samo neplaniranih, već i teških dana. Nikola, Sarin voljeni muž, 2. marta te 2019. dobio je dijagnozu. Nakon mesec dana glavobolja, nešto jačih nego inače, i bola u očima, koje su pripisali umoru i napornom radu, snimak magnetne rezonance pokazao je tumor na mozgu.

- Izašao je iz bolnice 6. maja. Venčanje je bilo 14. Povele su nas neke druge stvari, nismo razmišljali o bolesti. Imali smo snage za sve, i on kad vidi nas optimistične. Mi smo svakako planirali venčanje za tu godinu, zato nismo dozvolili da nas bolest omete - rekla nam je Sara o venčanju koje se moralo desiti: - Time smo pokazali i ljudima i bolesti da ne odustajemo jedno od drugog i da ćemo se boriti za svoju ljubav.

Sara Zdravković, Nikola Zdravković Fotografija sa građanskog venčanja, 14. maj 2019. godine / Foto: Privatna arhiva

Kaže, ko ga ne zna, u tom periodu ne bi ni pomislio da je bolestan. Dobro je sve podnosio. Narednog leta ponovo je dobio glavobolje. To je bio loš znak.

- Tačno smo znali. Imao je i neke propratne simptome, kod njega je to bila štucavica. Radili smo magnetnu. Pokazala je da se tumor proširio - kazala je za Telegraf.rs navodeći da se u vanrednom stanju produžio termin za snimanje magnetnom rezonancom, te da ih je snimak iz juna neprijatno iznenadio: - Trebalo je da se uradi nova magnetna, da se vidi kako dalje, međutim, njemu se toliko pogoršalo stanje da mi više nismo čekali, nego smo prešli u inostranstvo na lečenje.

Potom su u drugoj polovini avgusta otišli u Tursku na lečenje i tamo se zadržali oko tri nedelje. Od tog momenta do početka novembra odlazili su na dvonedeljne terapije. Tada ih je novo pogoršanje epidemološke situacije navelo da još jednom promene svoje planove.

- Stvarno je bilo teško prelaziti granicu, konstantno raditi testove... Od onda tu istu terapiju koju je primao u Turskoj, prima na privatnoj klinici u Beogradu - rekla je navodeći da su troškovi 270.000 dinara na dve nedelje.

Mesečno im treba, dakle, 540.000 dinara i 4.500 evra za imunoterapiju iz Nemačke.

Kaže i da nije bilo pauza u terapiji, te da im novac dosad nije manjkao. Zahvaljujući dobrim ljudima koji su slali poruke, licitirali za Nikolino ozdravljenje, deo novca za terapije bio je prikupljen još dok su bili na lečenju u inostranstvu. Dobili su pomoć i od pojedinaca i od firmi u kojima rade i od humanitarnih priloga u kutijama po pirotskim i niškim lokalima.

Ipak, ne znaju koliko će im terpija i novca još biti potrebno. Dat je i uzorak za genetičko ispitivanje u Bostonu. Čekaju rezultate i nadaju se instrukcijama za to kako će se borba nastaviti.

- Imamo divan tim doktora koji je uz nas, ja im verujem, pratimo šta oni kažu - dalje navodi Sara, gotovo sve u množini, jer je njegova borba ujedno i njena: - Nema tu straha, samo ljubav. I kad malo posustanemo, mi pustimo muziku, pevamo, trudimo se da budemo što pozitivniji.

Ističe da je Nikolino stanje sada bolje, te da su to pokazala dva snimka magnetne rezonance posle lečenja u Turskoj.

- Veseliji je i posle dužeg vremena opet ima svoj prelepi osmeh na licu. Njegov osmeh je osvojio mnoge. Ja vam mogu reći da bi vas osvojio i njegov sjaj u očima koji se ne gasi ni kad su najjače muke. Zahvalna sam Bogu sto imam tu privelegiju da budem žena tako divnoj osobi kao sto je Nikola, što pored sebe imam dušu koja me iznova i iznova uči da se radujem malim stvarima i kako ljubav nema granica - kaže mlada supruga uverena u pozitivan ishod.

Nikola Zdravkovic Nikola Zdravković / Foto: Budi human

Za Nikolin osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Nikoli!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 844 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human844 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732400-93

Uplatom na devizni račun: 160600000073282579

IBAN: RS35160600000073282579

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Napravio neviđen poklon za venčanje prijatelja, ostali su bez reči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    26. januar 2021 | 08:42

    Daj boze da ozdravis.Zivela ljubav.

  • Lejla

    26. januar 2021 | 08:25

    Najveća snaga je ljubav...

  • 🧐

    26. januar 2021 | 09:34

    Neka vam je sa srecom, dao bog da sve bude dobro pa da u zdravlju i sreci dozivite puno godina zajedno. Kao dve lutke ste, sve najbolje od srca vam zelim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA