Postanite "Svitac" - osvetlite mrak!

Posetite humanitarni štand u pešačkoj zoni Knez Mihailovoj Beograd (Štand će se nalaziti na potezu od Terazija do Ruskog Cara)

  • 0
Svici u mraku Foto: Mikica Petronijević

Subota i Nedelja 06. i 07.  Mart. 2021 od 12 do 17 časova.

Ponedeljak  Trg Slobode Aranđelovac 08.03.2021.g. od 12 do 17 časova.

Mrak je nedostatak svetlosti. A mnogo se mraka nagomilalo oko nas. Mudri ljudi kažu: ,,Naše je samo ono što poklonimo drugima". Kada poklanjamo drugima činimo dobro delo. A dobra dela su svetlost u mraku današnjice. Svako dobro delo jedna svetlost više, jedan svitac više, a mraka manje...

Milosrđe, Dobročinstvo, Zadužbinarstvo, hajde da zajedno oživimo ove značajne ali zaboravljene reči, i da im ponovo damo smisao.

Kada budete krenuli iz centra Beograda Ibarskom magistralom preko Barajeva stićiće te, u pitomo šumadijsko selo Venčane. U zaseoku sela Kamenici, na porodičnom imanju glumca Mikice Petronijevića oživeće domaćinstvo. Kapije ovog domaćinstva biće širom otvorene za sve ljude dobre volje.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SVICI U MRAKU (@sviciumraku)

Udruženje građana SVICI U MRAKU obnoviće i prilagodiće ovo seosko domaćinstvo i preurediti u dnevni boravak za decu i osobe sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra. To će biti njihovo Ostrvo spasa i ljubavi.

Brojni sadržaji, umetničke radionice uz druženje i kontaktu sa domaćim životinjama u čistoj prirodnoj sredini livada i voćnjaka,uticaće na poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Savremeni čovek se otuđio od prirode i suštine svog bića. U prirodi postoje i odgovori i lek.Tražićemo ih zajedno, upućeni jedni na druge a ne otuđeni jedni od drugih. Ovde se zagrljaj i topla reč podrazumeva. A najbitniji sadržaj biće neograničena i nemerljiva ljubav i podrška za našu decu, za naše Svice.

U ime naših malih i velikih Svitaca mi tražimo vašu  podršku za ovaj projekat koji može biti pozitivan primer trajnijeg  rešenja problema osoba sa Posebnim potrebama.

Pozivamo vas da nas podrži te i posetite u našoj budućoj oazi dobre nade!

Kontakt tel: 061/3255553

ug.sviciumraku@gmail.com

Uplate izvršiti na:

Udruženje Svici u mraku

Venčane BB 34306 Venčane, Aranđelovac

Dinarski račun:

330-0000004020996-21

Za uplate iz inostranstva

IBAN: RS35330007080000398783

MEMBARS22

Venčani BB.Aranđelovac

Republika Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA