Jelica ima cerebralnu paralizu i sina (1): Stanje se pogoršava, trpi bol, ovo je njen najveći strah

Da bi otišla na implantaciju matičnih ćelija, Jelica Kovačević mora da sakupi 4.240 evra

  • 3
Jelica Kovačević, cerebralna paraliza Foto: Privatna arhiva

Jelica Kovačević (40) rođena je u Pančevu, kao nedonošče, u 7. mesecu sa teškim moždanim i telesnim oštećenjem - cerebralnom paralizom. Ta dijagnoza joj je ustanovljena na Institutu za majku i dete kada je imala svega 9 meseci. Njena borba traje čitavog života, a sada joj je ponovo potrebna naša pomoć.

Jeličino stanje se pogoršava iz godine u godinu. Njen najveći strah je da trajno padne u invalidska kolica jer je još mlada i željna života, a skoro je i dobila sina Nikolu, koji je njena najveća snaga i podrška.

Ova hrabra žena poslednji je put išla na implantaciju matičnih ćelija septembra prošle godine, ali u poslednje vreme, kako kaže, ponovo trpi jake bolove u nogama i rukama.

- Lekari kažu da je potrebna još implantacija koja se radi u Kijevu, u Ukrajini, a na računu do 7. aprila moram da imam 4.240 evra - navodi naša sagovornica.

Kako kaže, taj novac odnosi se samo i isključivo na implantaciju.

- Ne znam posle da li će biti potrebno za rehabilitaciju, to još ne znam, dok ne odem u Kijev i tada ću saznati da li će biti potrebna rehabilitacija u banji Kanjiži - navodi ona.

Inače, Jelica je sve do 6. godine bila potpuno nepokretna, ali kako kaže, čak i kada je uspevala da se kreće bez kolica, nikada to nije mogla sama.

- Kasnije sam, što sam bila starija, na dužim relacijama koristila i kolica sve do sada. Sve što je postojalo u Srbiji, a što bi moglo da doprinese poboljšanju mog zdravstvenog stanja - iskorišćeno je - ispričala je Jelica ranije za Telegraf.rs.

Ova pozitivna i jaka žena postala je majka prošle godine, a zahvaljujući implantaciji u Kijevu, dobila je šansu i mogućnost da svog sina uzme u naručje, da ga presvuče i obuče sama bez ičije pomoći.

Pomozimo Jelici da uživa u odrastanju svog sina Nikole

Upišimo 41 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human41 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-404979-64

Uplatom na devizni račun: 00-540-0000818.7

IBAN: RS35160005400000818777

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Jelica je rođena sa cerebralnom paralizom, a sada uz pomoć sina pravi prve korake

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccv

    7. mart 2021 | 10:54

    Oprosti mi Boze na ovim recima, ali zasto neko ko nije u stanju da se samostalno brine o sebi ima bebu? Ko ce to dete negovati, podizati?! Gospode Boze, zelim im sve najbolje u toj borbi...

  • Dora

    7. mart 2021 | 12:08

    Mora u Ukrainu,zar nismo mi najbolji u Evropi? Ukrajina koja je permanentno u ratnom stanju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA