Umesto poklona za 8. mart donacija Sigurnoj kući

Na inicijativu dama

  • 0
Vesna Stanojevic (Sigurna kuca), Jelena Vasiljevic Nikic, Mirjana Bajic, Nevena Stefanovic (Endava i CDS)_urucivanje zahvalnice Zahvaljujući inicijativi dama zaposlenih u kompanijama Endava i Comtrade Digital Service (CDS) Sigurna kuća će dobiti pomoć Foto: Luka Jovović

Više od pola miliona dinara namenjenih za kupovinu poklona povodom Dana žena, preusmereno je na podršku sigurnim kućama u Beogradu čije su korisnice žene žrtve nasilja u porodici.

Zahvaljujući inicijativi dama zaposlenih u kompanijama Endava i Comtrade Digital Service (CDS), koje odnedavno posluju kao jedna kompanija, tri objekta u Beogradu biće opremljena belom tehnikom, nameštajem i pokućstvom, dok su njihove štićenice dobile i vaučere za kupovinu kozmetičkih i higijenskih proizvoda.

Tim povodom koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, pod čijim je krovom Sigurna kuća, Vesna Stanojević, uručila je zahvalnicu njihovim predstavnicama. Ona navodi da je važno da se danas, na dan kada se najviše govori o rodnoj ravnopravnosti i emancipaciji žena, skrene pažnja i na problem nasilja u porodici koji je već godinama ozbiljan problem u ovom društvu.

- Veliku zahvalnost ženama zaposlenim u Endavi i CDS-u na pomoći i podršci našim ženama koje su bile prinuđene da završe u sigurnim kućama, kojima je neko pokušao da oduzme pravo na normalan život i kojima je vaša i naša podrška dala nadu u bolju budućnost, pravo da budu ostvarene u svakom pogledu i da zajedno sa svojom decom nastave nekim novim i boljim putem - rekla je Vesna Stanojević.

U Endavi i CDS-u  istiću da su ponosni na svoje koleginice koje su na ovaj način ukazale na važnost osnaživanja žena u profesionalnom, ekonomskom i društvenom kontekstu.

- U našim kancelarijama u Srbiji žene čine blizu 40 odsto zaposlenih. Želele smo da umesto tradicionalnih osmomartovskih poklona pružimo podršku ženama kojima je pomoć najpotrebnija i da im poručimo da nisu same. Zahvalnica koju smo dobile je naš osmomartovski poklon - istakla je Jelena Vasiljević Nikić koja je uručila donaciju ispred kompanija Endava i CDS.

Veći deo donacije realizovan je kroz vaučere za opremanje objekata za smeštaj i brigu o ženama i deci žrtvama nasilja u porodici. Svim štićenicama su, u duhu praznika simolično uručene i poklon kartice za kupovonu  proizvoda za negu.

O kompaniji Endava 

Endava je vodeća tehnološka kompanija koja nudi usluge u okviru IT-ja i pomaže svojim klijentima da prevaziđu probleme kroz ubrzani digitalni razvoj i transformaciju.

Koristeći agilni pristup u radu sa klijentima, Endava se efikasno integriše u njihove timove, generišući inovativne ideje i pružajući najbolja rešenja.

Endava pomaže klijentima da postanu digitalizovane kompanije vođene iskustvom, kroz podršku u njihovom procesu od inicijalne ideje, preko razvoja i održavanja proizvoda, platformi i rešenja. Ostvaruje saradnju sa klijentima iz različitih industrija: Plaćanja i finansijske usluge, Telekomunikacije, Maloprodaja, Logistika i Medicina.

Zaključno sa 31. decembrom 2020. godine, Endava zapošljava više od 7500 ljudi širom sveta, sa kancelarijama u Severnoj Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji, kao i sa razvojnim centrima u Srbiji, Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Makedoniji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji.

Video: Sigurnoj kući dodeljeni paketi sa hranom i zaštitnom opremom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA