≫ 

Organizuju "Lada Niva" izlet na Kosmaju i Rudniku, sav prihod doniraće za lečenje malog Gavrila

Mali Gaša mora da sakupi 2.5 miliona evra kako bi dobio zolgensmu, najskuplji lek na svetu

  • 0
Gavrilo Đurđević, Lada Niva Foto: Ilustracija/RINA.rs

Dečak Gavrilo Đurđević iz Kragujevca sa nepunih šest meseci života bori se sa teškom bolešću - spinalnom mišićnom atrofijom tip 1.

Za njegovo lečenje koje će biti u inostranstvu već mesecima se prikuplja novac, brojni humani ljudi odazvali su se akciji, a Gavrilo je zasigurno ujedinio celu Šumadiju. U Topoli se postavljaju bilbordi sa informacijama na koji način se može uplatiti novac za Gavrilovo lečenje, kao i kutije za dobrovoljni prilog.

Nova humanitarna akcija koja se ovih dana uveliko organizuje je i "Lada Niva" izlet, a sav prikupljen novac biće uplaćen za Gavrilovo lečenje.

- Odlučio sam da na ovaj način okupim ljude, kako bi sakupili izvesnu sumu novca jer Gavrilu svaki dinar znači. Njegova bolest mnogo brzo napreduje, samo ujedinjeni možemo da mu pomognemo da dobije najtežu životnu bitku. Naime, 11. aprila biće skup svih ljubitelja "Lade Nive" na DMB pumpi u Topoli u sedam časova, odatle idemo u obilazak planine Rudnik i Kosmaja. Svaki učesnik ove ture doniraće dobrovoljno koliko može novca za Gavrila - rekao je za RINU Milovan Jevđić iz Topole, organizator ove humane akcije.

Jevđić naglašava da je za ovu turu već prijavljeno 17 učesnika, ljubitelja Lade Nive, a da je poziv otvoren sve do dana održavanja humane izlet ture. Učesnici se mogu prijaviti putem ovog linka, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na broj: 062/97-04-154.

Podsećamo, bolest od koje boluje mali Gavrilo je izuzetno teška i progresivna. Posledica je mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Video: Maleni Gavrilo: Moj tata zna kako su moje ručice slabe, kako se moje nogice ne mrdaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA