Mali Stefan ima još samo 5 dana da skupi 40.000 evra za lečenje: I lekari puste suzu jer su nemoćni

* Ugradnjom aparata preko arterije broj napada bi mu se smanjio za oko 70 posto. * Deo prikupljenog novca je već uplaćen, ali to nije dovoljno.

  • 12
Stefan Ranđelović Printskrin: Pokreni život

Ostalo je još pet dana da se sakupi još 40.000 evra za četvorogodišnjeg dečaka Stefana Ranđelovića iz Leskovca, koji od 9. meseca ima epileptične napade i zbog njih ograničene funkcije, a kako bi on mogao da otputuje u Tursku.

Priča o ovom dečaku ganula je mnoge Leskovčane, pa je do sada za njegovo lečenje u zemlji i inostranstvu prikuplujeno negde oko 23.000 evra, ali to nije dovoljno jer se njegovi roditelji spremaju na drugo putovanje u Tursku, gde se nazire spas. Za to drugo lečenje, odnosno, ugradnju malog aparata koji će zaustaviti epi-napade, i za neophodnu terapiju, potrebno je još 40.000 evra.

Stefan se godinama leči na neurologiji Dečje klinike u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a lečio se i na klinici Acibadem u Instabulu. Terapije nisu dale rezultate.

- I Lekari su zbunjeni i lekari puste suze jer su nemoćni. Kažu da ovakav slučaj nisu videli -  priča za JuGmediu Stefanova majka Petra.

Međutim, posredstvom doktorke Snežane Stojanović iz Niša, kontaktirana je klinika „Hoc hospital“ u Istanbulu, gde su tamošnji lekari potvrdili da će se ugradnjom aparata preko arterije broj napada smanjiti za oko 70 posto.

- Rekli su nam da će se najpre izvršiti opsežne analize i da će pored tog aparata možda biti potrebna i druga operacija. Za sada je to što znamo. Idemo u nadi da ćemo našem sinu olakšati život. Znamo da on nikada neće biti potpuno zdrav, ali ove muke ne mogu više da se podnesu. Strašno je gledati dete kada na sat, sat i po dobija napad, a roditelji bepomoćno trče oko njega -  jada se majka

Mali Stefan je trenutno kod kuće i poslednjih dana mu je bolje.

- Čim se prorede napadi on može da sedi, stoji i pomalo da hoda. Čak i izgovori nekoliko rečenica kao što su: Mama, gladan sam ili – mama, hoću da jedem -  priča majka, koja nema sna od momenta kada su ona i njen suprug ugledali prvi napad kod svog drugorođenog sina.

Ranđelović putuju za Tursku 18. aprila. Deo prikupljenog novca je već uplaćen, ali to nije dovoljno.

- Živimo u nadi da ima još dobrih i humanih ljudi. Verujemo da nisu svi koji imaju novca čuli za muke našeg Filipa i za muke cele naše porodice - , nada se Petra.

Inače, preko Humanitarne organizacije „Pokreni život“ iz Leskovca do sada je prikpljen najveći deo novca, a Leskovčanin Marko Šole Šoškić je sam, po rečima majke, prikupio 558.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    13. april 2021 | 08:39

    Da li ima neki broj za sms uplate?

  • Србин

    13. april 2021 | 08:18

    И не треба да постојимо кад држава не може да обезбеди лечење за децу!Уствари то и јесте слоган њихове партије,за њихову децу!

  • Nele

    13. april 2021 | 09:05

    Bitno je da su deke i bake dobile vitamine. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA