Cela Ivanjica za Tanju kojoj treba oslonac da bi stala na noge: Od penala ministra do humanih vozića

Akciji prikupljanja pomoći za Tanju pridružio se i ministar Nedimović

  • 0
Lišanin Tanja Foto: Facebook/Lišanin Tanja

Tanja Lišanin (27) iz Ivanjice pobedila je tešku bolest, iako su doktori tvrdili da su male šanse da preživi operaciju. Međutim, njoj je sada potrebna pomoć kako bi ponovo samostalno stala na noge i vratila se u normalu.

Naime, kako bi Tanja uspela da se kreće bez štapa potrebno je nabaviti električno pomagalo “C-brace ortoze”. Ovaj uređaj moguđe je nabaviti samo u Nemačkoj, a za njega treba izdvojiti čitavih 65.000 evra.

U pomoć su Tanji pritrčali najpre njeni sugrađani.

Tako je Raško Pantović iz Ivanjice došao na ideju da se uključi u humanitarnu akciju prikupljanja neophodnog novca, tako što je ručno izradio drvene voziće za cveće i stavio ih na prodaju. Opština Ivanjica otkupila je voziće od Raška po duplo većoj ceni od ponuđene, a sav novac otišao je u fond namenjen za nabavku skupog uređaja.

- Bio sam na internetu i video sam priču o našoj Tanji Lišanin. Onda me je to ganulo i rečio sam da prvo jedan vozić dam u humanitarne svrhe - izjavio je Raškov za Infoligu.

Drveni vozići kasnije su donirani ivanjičkim vrtićima.

Nedimović učestvovao u akciji

Humanitarno udruženje "Biserno srce" organizovalo je akciju pod nazivom "Penal za Tanju". Cena jednog šuta iznosi 150 dinara, a ovoj akciji odazvale su se brojne sportske ekipe.

Čak je i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, prilikom posete Ivanjici, odlučio da pruži doprnos prikupljanju novca.

On je, na iznenađenje Ivanjčana, takođe šutao penal u znak podrške Tanji, obaveštava Infoliga.

Tanji možete pomoći uplatom na sledeći namenski račun:

Dinarski: 205-9011008352660-71

Devizni: 9031028248500

IBAN/Account number: RS35205903102824850043

SWIFT-BIC: KOBBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA