≫ 

Mala Lana ima dobru i lošu vest: Skinuta je sa tubusa ali ne diše svojim plućima, potrebni smo joj

Lana je već nedelje u bolnici u kojoj noć košta 16.000 dolara

  • 15
Lana Jovanović, spinalna mišićna atrofija Foto: Facebook/Za Laninu životnu bitku

Mala Lana Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, skinuta je sa tubusa, ali njeno stanje je i dalje nestabilno jer vodi borbu da prodiše svojim plućima, navedeno je na Fejsbuk gstranici Za Laninu životnu bitku.

Naime, Lana je pre pola godine primila je najskuplji lek na svetu, ali je pre dve nedelje prebačena u bolnicu usled pojave rinovirusa zbog koga je intubirana.

Iako je lepa vest da se polako oporavlja, ipak, kako se navodi, tu nije kraj borbi.

"Sada molimo Boga da Lana uspe da se izbori i da diše svojim plućima. Stanje joj se menja iz časa u čas, tako da još nije stabilna", navela je Lanina majka na stranici.

Kako objašnjava, problem predstavljaju i troškovi bolnice i puta.

"Bolnica je ovde preskupa, ostalo je nešto para na fondaciji ali sad smo već sigurni da to neće biti dovoljno jer je Lana ovde skoro dve nedelje a noć u bolnici je 16.000$. Sve nas je stiglo... Pored toga što je ona u ovom stanju mi moramo da mislimo i o finansijama. Samo da ona bude bolje ubrzo i da mi što pre se vratimo. I baš zbog te ogromne svote, mi molimo Boga da se njeno stanje stabilizuje kako bi mogli da se vratimo. Već sada razmišljamo o avio prevozu koji će nam biti preko potreban. Nažalost nemamo ništa drugo da vam kažemo, molimo se i nadamo se najboljem...", navedeno je na stranici.

Podsećamo, mala Lana je nakon terapije najskupljim lekom počela da pokazuje znake oporavka. Kako je njena majka ranije navela, devojčica je počela da sedi sama i da umače prstiće svoje u kašicu, da se okreće, da visoko hvata igračke. Međutim, zbog simptoma prehlade koje je počela da pokazuje pre par nedelja hitno je hospitalizovana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    30. maj 2021 | 07:54

    Medicina je biznis. Noc u bolnici kosta 16000 dolara? E moj Hipokrate, prevrces li se u grobu?

  • Beki

    30. maj 2021 | 08:42

    Odavno medicina nije medicina nego biznis. Noć 16.000 dolara. Pa šta se radi to da je toliko skupo aman, jel vanzemaljci dolaze,šta? Ajde državo reaguj, ako si mogla za košarkaša Kovačevića,mislim da se tako zvao, da iskeširaš milionče, za ovo namučeno dete bi to značilo život.

  • Bojcica

    30. maj 2021 | 07:49

    Jooj muke. Ne zna čovek sta da kaze, sem da im I Bog i mi upomoći. Ponekad stvarno pomislim kako je nepravda da se za nekog skupi ogroman novac, a nekom treba mnogo manji iznos da sa većom nadama za uspešno lečenje, ne uspeva da dobije taj novac. Sve je ovo mučno oko toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA