≫ 

Težak život porodice iz Medveđe: Dobri ljudi detetu ostvarili mali san, ali mama nema ni za kiriju

Humanitarac Dalibor Cvetković ispričao nam je o životu Sunčice i Nikoline, napominjući da u momentu doseljenja u kuću u kojoj sada žive, nisu imale ni kašike

  • 7
Sunčica i Nikolina Stefanović Foto: Privatna arhiva

Sunčica (34) i njena desetogodišnja ćerka Nikolina žive u teškim uslovima u okoloni Medveđe. Majka sama brine za dete i ne radi, jer devojčicu nema ko da čuva. Mesečna kirija za donedavno nenameštenu kuću sa dve prostorije, veliki im je izdatak. Na sve to osnovnoškolka Nikolina, četvrti razred, svakodnevno pešači po nekoliko kilometara do učionice i natrag. Humanitarac Dalibor Cvetković, koji nam je upravo ispričao njihovu priču, saopštava i jednu novost - Nikolina je dosanjala jedan svoj san.

- Devojčica ide pešaka do škole po nekoliko kilometara. Mi smo nosili obuću. Međutim, ona bi želela i biciklu kojom bi putovala do škole i nazad. To smo obezbedili, juče mi se javio čovek - kaže za Telegraf.rs.

Dalibor, koji je osnivač humanitarne organizacije "Deca su dar od Boga", rekao nam je i da je u proteklim danima njegova HO opremila nenameštenu kuću koju iznajmljuju majka i ćerka. U dve prostorije postavljeni su kreveti, ormar, dva trpezarijska stola, kompletno posuđe, televizor, fotelje, garderobu, čak i igračke.

- Jedna je soba kompletno sređena za devojčicu - sa dečijim krevetom, stolom, lampama, televizorom... Za majku smo takođe sredili sobu. Ubacili smo dva kreveta, da to liči na nešto, tepih, fotelju... Žena nije imala ni kašiku. Donirali smo i hranu i knjige - pobraja šta su sve preduzeli.

Humanitarnom poslu, kaže Dalibor, ipak nije kraj.

- Nedostaju im dnevne potrepštine - od hrane do kirije. Sad, trenutno, kad je stani-pani. One će se posle snaći - kaže optimistično ocenjujući da je ovo samo prva pomoć, te da će im biti odskočna daska.

Svi koji žele da pomognu, mogu se javiti Daliboru Cvetkoviću na 061/44-44-300 ili se obratiti na Fejsbuk stranici njegove HO "Deca su dar od Boga".

Video: Šestogodišnja Nađa živi sa babom i dedom u udžerici i ne zna šta znači normalan život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jj

    7. jun 2021 | 22:01

    Pomoci, naravno, ko moze..mislim da je narod, generalno, malo umoran od tolikih apela i cifara, a pri tome, i sami su beda i sirotinja. Ne znam sra da kazem, ni milijarder ne moze svakome da pomogne..previse je bede.

  • Šta reći

    8. jun 2021 | 06:10

    Žalosno i čitati a ne živeti ovako, ali se uvek zapitam gde je tu uža rodbina, pa nisu to izbeglice iz Avganistana, nemoguće da niko od bliže familije ne da bar jednu sobicu da ne žive ovako stvarno mi nije jasno.

  • Radite ljudi

    7. jun 2021 | 23:42

    Da li mama moze da radi,devojcica je velika da se sedi kuci sama. Ja sam u njenim godinama i brata mladjeg tri godine cuvala,a kada jrenem u skolu i on ide samnom u prvi razred. Tata i mama na posao. Mislim da treba da radi ko je zdrav,sposoban a ne da ih drzava izdrzava. Znam mnogo njih koji su jadni bolesni,oa eade i po dva pisla da bi deci obezbedili dobre uslove za zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA