≫ 

Emotivno Boškovo krštenje: "Od kad si se rodio, bio si Božije dete, ali od danas - on je tvoj Otac"

Beba Boško više ne može sam da guta, a pored toga - on ne može da pomera ruke i noge

  • 3
Boško Gugleta Foto: Instagram/daiboskopobedisma

Boško Gugleta, još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije, danas je napunio pet meseci, a juče je i kršten.

Kako je navedeno na stranici "Da i Boško pobedi SMA", bio je to poseban dan za ovog mališana.

"Od trenutka kad si se rodio, bio si Božije dete, ali od ovog dana on je tvoj Otac - jer si ti prišao njemu i prihvatio ga. Danas si od Boga primio najlepši dar - njega samog. U tebi je seme njegovo, a u nama nada i vera da će jednog dana to seme dati najplodnije drvo. Voda sa krštenja je prva koja je to seme zalila i tako mu pustila korenje. Da bi drvo bilo visoko, znamo, koren mora biti dubok. I biće - dubok kao naša vera, a drvo ogromno kao naša ljubav. Neka u tebi cveta drvo života, a iznad tebe neka lete tvoji anđeli čuvari koje ne vidiš ali sigurni smo da oni nikada neće prestati da gledaju u tebe. Neka volja Božija bude da ispuni volju našu", stoji u opisu posta.

Boško je na krštenju dobio svoje crkveno ime - Vasilije.

Iako je ovaj čin bio pun nade u to da će Boško ozdraviti, borba za prikupljanje novca za najskuplji lek na svetu tek predstoji.

"Hej ljudi, imam dve vesti za vas - juče je bilo moje krštenje, a danas sam napunio pet meseci. Znate, onoliko koliko imam prstiju na jednoj ruci. To je jedino što mogu da pomeram, valjda zato i znam. Jako se radujem kada mi pevaju taši taši tanana, vidite na slici, da znate samo koliko bih se tek radovao da mogu da tapšem dok mi pevuše. Umesto čestitke, zamolio bih vas da to bude jedan sms za mene. Tako možete da mi pomognete da prikupim novac koji mi je neophodan kako bih napokon mogao da tapšem dok mi mama, tata i moj bata pevaju taši taši tanana. Biću vam večito zahvalan", kasnije je navedeno.

Kako je Telegraf ranije pisao, beba Boško više ne može sam da guta. Pored toga on ne može da pomera ruke, noge. Može samo da pomera oči i da jedino uz pomoć njih upoznaje svet oko sebe. Spinalna mišićna atrofija od koje boluje je neuromišićna bolest, teška i progresivna, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Pomozimo malenom Bošku u njegovoj borbi.

Da Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    14. jun 2021 | 15:08

    Od kako si se rodio bio si ..cije dete.?..a sada je on tvoj..ciji otac bre??? O cemu pricate zalutali narode...

  • Marko

    14. jun 2021 | 15:16

    Nije on mogao da prihvati Boga, jer nije ni svestan vere i crkve! A da tog Boga ima, ne bi mucio ovo jadno i napaceno dete jos od rodjenja!

  • Tamarena

    14. jun 2021 | 16:23

    Pokrenite akciju i u Republici Srpskoj. Zajedno smo se izborili za malog Gavrila,uspjećemo i sada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA