Čačani se udružili za Ninino bolje sutra: Organizuju bazare, sportske turnire, prodaju dresove

Upišimo 1011 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Nina Perišić, Budi human Foto: Printscreen/Budi human

Ove sedmice pored svih sadržaja koje nude tereni i objekti Sportskog centra Mladost možete na istima da budete i humani. Ova ustanova daje punu podršku humanitarnom programu kako bi se sakupila neophodna sredstva za lečenje devetogodišnje Čačanke Nine Perišić. Ova mlada devojčica je učenica Osnovne škole Sveti Sava i građani Čačka, ali i cele Srbije su se uključili u prikupljanje pomoći, kako bi Nina imala srećno i bezbrižno detinjstvo poput ostale dece.

- U ponedeljak na otvorenom terenu Sokolane počinje prvi memorijalni turnir u basketu posvećen tragično nastradalom maturantu Gimnazije Urošu Josipoviću. Uroševi drugovi su pokrenuli inicijativu za organizaciju ovog turnira, kako bi sačuvali sećanje na svog druga i njegov na žalost prerano ugašen život. Sva sredstva koja budu prikupljena od kotizacije će biti uplaćen na račun za pomoć Nini, a svi učesnici i gledaoci mogu u humanitarne kutije u skladu sa svojim mogućnostima dati dobrovoljan prilog koji će takođe ići na istu adresu - rekli su SC Mladost.

Rukovodstvo je donelo odluku da prvi dan rada bazena bude takođe humanitaran. Svi oni koji u petak, 18. juna, budu posetili bazen, umesto kupovine ulaznice ostaviće dobrovoljan prilog u humanitarne kutije koje će biti postavljene na ulazu. Podsećamo vas da je cena dnevne ulaznice 200 dinara, pa vas pozivamo da taj dan budete humani i da svi zajedno damo doprinos Nininoj borbi.

- U subotu i nedelju na prostoru gradske plaže će biti organizovan Humanitarni bazar za Ninu. Svi posetioci najpopularnijeg dela grada će biti u prilici da kupe ponuđene proizvode, a sav prihod ide za lečenje Nine. Decu na plaži će zabavljati animatori, a biće organizovani mnogi propratni sadržaji. Bazar će trajati tokom celog dana, tako da će svi posetioci biti u prilici da budu humani - dodaju u SC Mladost.

U akciju su se uključili i poznati čačanski fudbaleri Darko Lazović, Filip Mladenović i Marko Milinković su ponudili svoje originalne dresove klubova za koje nastupaju koji će biti ponuđeni na humanitarnoj aukciji. Početna cena dresova je 20 hiljada dinara, a sav prihod će biti prosleđen na račun za lečenje male Nine.,

Nini su terapije potrebne celog života

Nina je rođena 19. maja 2012. godine u Čačku iz uredne i kontrolisane trudnoće. U prvim mesecima života primećen je niži mišićni tonus u nogicama, zbog čega je bila upućena na fizijatrijske vežbe. Ubrzo joj je uspostavljena dijagnoza, nistagmus, odnosno nevoljni, titrajući pokreti očiju. Upućena je od strane svog pedijatra na detaljna ispitivanja i dijagnostiku na Institut za majku i dete u Beogradu. Snimanje magnetnom rezonancom je utvrđeno da Nina ima hipoplaziju korpusa kalozuma - abnormalnost dela mozga koji spaja dve moždane hemisfere.

Na preporuku lekara, roditelji su radili genetsko ispitivanje. Uzorak su poslali u Barselonu. Rezultati su pokazali da Nina ima "frameshift", što je mutacija gena uzrokovana umetanjem ili brisanjem jednog ili više nukleotida iz DNK sekvence. Roditeljima je rečeno da će Nini biti potrebna stimulacija u svakom vidu, fizikalne terapije, logopedsko i defektološki tretmani, čitavog života.

Od tada, traje njihova borba. Veliki deo godine Nina je provodila sa majkom na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici Sokobanjska u Beogradu. Nekada i po šest meseci. Ova devojčica sada ima devet godina. Na kratkim relacijama hoda samostalno, ali nestabilno. Bez obzira na sve ona je jedno veselo, srećno, vedro i pametno dete koje voli da peva i da se igra. Nina ima stariju sestru koju obožava. Ide u prvi razred osnovne škole gde pohađa redovnu nastavu uz pratnju asistenta. Voli da ide u školu i da se druži sa drugarima.

Da bi Nina imala lepše detinjstvo, da bi se igrala sa drugarima u parku, da bi mogla da trči sa njima, potrebna joj je neurofizikalna terapija robotikom. Za njeno lečenje potrebno je oko 16.000 evra. Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, rehabilitaciju, fizikalne tretmane kao i za putne troškove i smeštaj kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Roditelji, na žalost nisu u mogućnosti da sami finansiraju Ninino lečenje, pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da pomognu, koliko je ko u mogućnosti.

Za Ninino lepše detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Nini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1011 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1011 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856701-58

Uplatom na devizni račun: 160600000085726321

IBAN: RS35160600000085726321

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA