Svici u mraku: Vrt ljubavi i dobre nade

U četvrtak 10.juna 2021. godine u Kamenici zaseoku sela Venčane, održano je donatorsko veče

  • 0
Svici u mraku

Foto: Privatna arhiva

Specijalni gost večeri, bio je prvak beogradske opere Oliver Njego. Pesmama: Ovo je Srbija, Pukni zoro i drugim, izazvao je salvu emocija prisutnih. U šumadijskom selu baš tamo gde je stvarana srpska država pesma je lebdela preko brda, šumovitih proplanaka i livada.

Upravo takvo okruženje, ekološki čisto gde možete sesti i slušati tišinu i melodični cvrkut ptica okruženi nepreglednim zelenilom i čistim plavobelim nebeskim svodom biće sam po sebi blagotvoran za sve naše posetioce.

Sav prihod od donatorske večeri namenjen je izgradnji dnevnog boravka za decu i osobe sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra i drugim oblicima invaliditeta.

Svici u mraku

Foto: Privatna arhiva

Seosko porodično imanje glumca Mikice Petronijevića privodi se nameni i biće buduća oaza i vrt ljubavi za osobe koje su nevidljive za širu javnost i nalaze se na marginama našeg društva.

Kao što je Telegraf već pisao o ovom humanitarnom projektu za samo mesec dana zapušteno porodično imanje dobija nove obrise budućeg vrta iz mašte koje će biti mesto brojnih umetničkih sadržaja i radionica kao i stručnih seminara. Letnja pozornica je skoro izgrađena, radovi na stambenom objektu su u punom jeku, organska bašta već daje prve plodove...

Svi volonteri i donatori imaju samo jednu želju da mali i veliki svici što pre dobiju svoj mali raj.

- Uskoro će na našem imanju biti organizovana likovna kolonija. Ideja nam je da oplemenio i ulepšamo naš prostor. Želimo da oslikamo unutrašnjost sobe za odmor, da mozaicima i skulpturama, slikara i vajara stvorimo svet iz mašte za naše male i velike Svice. - priča nam Mikica Petronijević i dodaje:

- Takođe na letnjoj sceni uskoro počinjemo sa redovnim pozorišnim repertoarom i umetničkim radionicama. Organizovaćemo i seminare i tribine na temu inkluzije u društvo i podrške osoba sa invaliditetom. Svi programi zahvaljujući ljudima velikog srca, donatorima i volonterima biće besplatni. Svi su pozvani na naše imanje. Da se upoznamo i družimo i da budemo podrška jedni drugima. Mi će mo vas sačekati i ugostiti kako to vekovima čine u našoj Šumadiji i Srbiji, sa širokim osmehom i zagrljajem i najiskrenijom dobrodošlicom.

POSTANITE DONATOR

 

Ukoliko želite i možete da pomognete humanitarnom Udruženju Svici u mraku neophodna je pomoć i podrška.

Neophodna su finansijska sredstva ali i donacije u raznovrsnoj robi... (montažni bazen, nekoliko ležajeva i plakara, ležaljke i ljuljaške i dr.)

Kontakt Udruženja Svici u mraku:

 

063/7534143

061/3255563

mejl:ug.sviciumraku@gmail.com

www.sviciumraku.org.rs

Žiro račun:

330-0000004020996-21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA