≫ 

Boškov tata o danima u bolnici: Na respiratoru je, na intenzivnoj nezi. I dalje je stanje ozbiljno

Boško je u bolnici u Novom Sadu, dežavo, reaguj, da što pre primi zolgensmu

  • 13
Boško Gugleta

Foto: Instagram/daiboskopobedisma

Maleni Boško Gugleta, beba od pet meseci koja boluje do spinalne mišićne atrofije, i kojem je neophodan lek zolgensma, i dalje se nalazi na respiratoru u dečijoj bolnici u Novom Sadu, a kako za Telegraf.rs kaže njegov otac Janko u odnosu na stanje u kakvom je bio pre dve večeri kada je hospitalizovan, sada je stabilan, ali i dalje ozbiljnog zdravstvenog stanja. 

Janko kaže za Telegraf.rs da je Boško najverovatnije dobio najobičniji virus koji hara Novim Sadom, ali da se on na njega odrazio ovako s obzirom na njegovo zdravstveno stanje.

- Preksinoć je primljen u bolnicu. Imao je temperaturu i gušio se. U odnosu na tada sada je stabilan ali dalje ozbiljnog zdravstvenog stanja. Na respiratoru je i dalje, na intenzivnoj nezi. Temperatura mu je sada pod kontrolom - kaže Boškov otac Janko za naš portal.

Juče je da podsetimo, na Instagram stranici daiboskopobedisma, objavljeno da ovaj lepotan ima jaku upalu pluća i povišenu temperaturu, kao i da je na respiartoru.

- Dragi ljudi, Boškovo stanje je loše, životno je ugrožen. Molite se dobri ljudi da njegovo malo telo izdrži - stoji u objavi na društvenoj mreži.

Sada već Boško, kako kaže njegov otac Janko, bolje diše u odnosu na tu noć. Lekari mu non-stop izbacuju sekret kako bi mogao da dođe do vazduha.

- Lekari hoće da ga skinu sa mehaničke ventilacije, ali su još oprezni - kaže Janko i dodaje da se nadaju pomoći države da i Boško ode da primi lek zolgensmu.

On se zahvalio svim ljudima koji misle na Boška i pomažu mu.

Boško je rođen 14. januara 2021, na srpsku Novu godinu i praznik Svetog Vasilija Ostroškog. Dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je beba slabo pokretna. Usledila je dijagnostika, a onda i vest da je dečak oboleo od spinalne mišićne atrofije. On je naše sedmo SMA dete.

Pomozim mu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dugic Nenad

    21. jun 2021 | 15:07

    Ovo je naš Bole!! Sedmi Zmaj!!! Pobedićemo Bole!! Ima mnogo više dobrih ljudi...! Nego onih koji lupaju Dislaikove i sprovode teoriju Zavere!!!Dobićes ti svoj Lek,i šansu za tvoj Zivot!!!Apelujem na sve dobre i časne ljude: pomozite koliko mozete,i biće dovoljno za ovog malog Zmaja!!!! PS: krivce treba traziti u onima koji su postavili ovakvu cenu za lek!!!!! Trulo da trulije nemoze biti!!!

  • Tata

    21. jun 2021 | 14:31

    Neka te Bog cuva duso mala!

  • Tadijina mama

    21. jun 2021 | 16:10

    Poslala sms, jos jednom. Hvala Telegrafu koji prati Boleta u njegovoj bici, samo nastavite da objavljujete, da podsecate sve nas i da i ostali vide ozbiljnost situacije. Do kraja, do pobede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA