≫ 

U septembru smo se radovali jer se Bogdanu povukao tumor, sad je stigla loša vest: Bolest se vratila

Tumor mu je do danas porastao od zadnjeg magneta i udario u gluteulni mišić i rektum

  • 4
Bogdan Gicović Foto: Privatna arhiva

- Sećate se one radosti kada smo čuli da je Bogdanov tumor postao neaktivan i da se više neće vraćati. Bogdanovoj i našoj sreći nije bilo kraja. Polako smo se vraćali normalnom životu, i pripremali ga za predškolsko. Sve je bio bolji i bolji. A onda odjednom, polovinom maja, kreću neki čudni bolovi, da bi 19. maja uradili kontrolni magnet i doživeli šok. Tumor se aktivirao i viđene su metastaze na levom plućnom krilu - saopštila je dečakova majka.

Kako dodaje, od tog trenutka kreću intenzivni bolovi iz dana u dan.

- Tumor mu je do danas porastao od zadnjeg magneta i udario u gluteulni mišić i rektum. Bogdan je trenutno u Istanbulu u Liv Hospital-u i kreće u najtežu životnu bitku. Posle PET skenera, priključena mu je hemoterapija kako bi tumor zaustavio sa rastom. Nismo imali vremena za čekanje i ovde se nalazi samo zbog te terapije. Terapija je izuzetno jaka i trajaće 7 dana, a nakon toga 21 dan praćenja.

- A nastavak lečenja je u Hjustonu na klinici MD Anderson i dobili smo upravo termin 23. jul. Prema rečima roditelja čija su se deca lečila u Hjustonu trebaće nam mnogo više od akontacije, a cifra neće biti manja od 250.000 dolara - kaže Bogdanova mama.

- Nema vremena za čekanje, nema odlaganja i nema druge opcije. Čeka ga jako teška borba. Molimo vas da budete uz Bobu. Svaka vaša uplata, svaka poruka, svaka molitva, za nas je dragocena. Za Bogdanov život - 786 na 3030!

Bogdan Gicović Printskrin: Youtube/RSB TV

Bogdan je rođen 2015. godine i bolovao je od tumora u maloj karlici - Rabdimiosarkoma. Prošao je kroz pedeset i dva ciklusa hemioterapije, dvadeset i osam dana zračenja, kao i delimične operacije tumorske mase. Tačnije, od 18.07.2018. godine, Bogdan je prvih šest meseci proveo na Institutu za majku i dete, kada je prošao kroz pet ciklusa hemioterapije.

S obzirom na to da u tih prvih šest meseci nije mogla da se izvrši operacija tumorske mase, Bogdan je morao da nastavi lečenje u inostranstvu, tačnije na klinici Acibadem u Istanbulu. Na samom dolasku u Istanbul lekari su se borili za Bogdanov život. I u tom trenutku mu davali 10% da će da preživi. Užasno teški trenuci za roditelje. Tamo je proveo trinaest meseci, bez ijednog dolaska u Srbiju.

Četrdeset i četiri ciklusa hemioterapije, kao i kroz dvadeset osam dana zračenja, zajedno sa hemioterapijom, i operacije krajem decembra 2019. godine. Hemioterapije su u nekim momentima bile toliko jake da je Bogdan provodio i po dvadeset dana u bolnici. Ali njegovom snagom i željom za životom je prelazio prepreku po prepreku.

Nažalost, kroz sve te dane, mesece, porodica je doživela da Bogdan jedva čeka da primi hemoterapiju, jer kako on kaže „Znam da kada primim hemioterapiju, brže ću ozdraviti i moći ću da idem kući u Srbiju“.

A onda se desila i korona i Bogdan je morao da se vrati u Srbiju, gde je 05.05.2020. godine nstavio sa hemioterapijom na Institutu za majku i dete. Na CT snimku karlice u aprilu mesecu, saznaju da se tumorska masa nije mnogo smanjila u odnosu na poslednji CT snimak iz januara 2019. godine.

U septembru 2020. godine Bogdanova mama je saopštila da se tumor povukao i da je dečak uspeo da pobedi opaku bolest.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    23. jun 2021 | 08:43

    Joooj,majko mila.Ima li sta gore nego ovako nesto.Daj Boze snage roditeljima da budu jaki i istrajni,da ne pokleknu.

  • ZoKa

    23. jun 2021 | 08:41

    Uhhhh,srce malo.Evo odmah saljem sms.Sakupicemo mi na vreme taj novac.Bori se dusice medena.

  • Prota

    23. jun 2021 | 08:57

    Ajde ljudi saljite sms

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA