≫ 

Sa 7 godina Vasiliju je otkriven maligni tumor na mozgu: Živi sa bolesnom majkom i bakom

Vasilije ne traži mnogo! Za Vasilijev korak! Budimo humani!

  • 7
Vasilije Pužić

Vasilije Pužić Foto: Budi human

Polazak u školu velika je stvar za svako dete i njegovu porodicu. Međutim, mali Vasilije Pužić u tom bitnom iskustvu nije uživao jer mu je sa samo sedam godina otkriven maligni tumor na mozgu veličine pet centimetara. Hrabri dečak je operisan, 30 puta mu je rađeno zračenje glave i kičme. Mališan živi sa bolesnom majkom i bakom. Ne može da se hoda i potrebne su mu terapije.

Maleni Vasilije je pre bolesti obožavao ljude i decu. Bio je izrazito veselo, nasmejano, dobro dete. Obožavao je da se druži. Jedva je čekao da vidi drugare.

Danas je dečak od 10 godina (u nedelju je proslavio rođendan) koji je željan igre i da što više vremena provede napolju.

- Nakon operacije moj Vasilije nije mogao da priča, jede, hranili su ga na sondu. Sve to je trajalo oko mesec dana. Posle je počeo da priča, ali i sad, tri godine kasnije, ne priča razgovetno. Sad dane provodi u krevetu jer ne može da hoda. Njegovi mišići su atrofirali jer nakon operacije nije mogao da radi vežbe zbog korone - započela je razgovor za Telegraf.rs Vasilijeva baka Svetlana Vučinić.

Istakla je da Vasiliju nije potrebno mnogo novca u odnosu na svote koje se skupljaju za drugu decu.

- Njemu treba oko 8.000 evra za fizikalne terapije, za logopedske i psihološke tretmane, za terapijsko plivanje kao i za banjsko lečenje. Meni je mala penzija, a njegova majka ne radi - objasnila je naša sagovornica.

O Vasiliju i njegovoj bolesti

 

Vasilije je rođen 20.06.2011. godine u Beogradu, kao zdrava beba, iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Razvijao se normalno, kao svi njegovi vršnjaci. Uživao u igri sa drugom decom na igralištu.

U junu 2018. Vasiliju je bilo muka i povratio je. Tog trenutka ga je čuvala baka i nije tome davala na značaju, misleći da je u pitanju nešto prolazno.

Vasilije Pužić

Vasilije Pužić Foto: Budi human

Vasilije je nastavio sa igrom, čak je prošao prijem za polazak u školu. Usledio je prijem prvaka i priredba gde je bio malaksao, žalio se na mučninu, povratio, izgubio svest. Hitno su ga prevezli na Institut za majku i dete.

Sprovedena je dijagnostika na odeljenju gastroenterologije, gde su lekari mislili da je razlog mučnine polazak u školu i sama promena koju ona donosi a na koju deca ne reaguju isto.

Skener je pokazao da maleni dečak ima tumor na mozgu.

Vasiliju su sredstva potrebna!

Vasilije ne traži mnogo!

Za Vasilijev korak! Budimo humani!

Pomozimo Vasiliju!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1039 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1039 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001038002-34

Uplatom na devizni račun: 160600000103821186

IBAN: RS35160600000103821186

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    24. jun 2021 | 07:19

    Pomoci cemo, to se uopstw ne dovodi u pitanje ali da li je moguce da ovo dete ne moze da dobije potrebnu rehqbilitqciju nakon operacije???? Pa sta uopste moze ova drzava da pruzi? Meni je ovo neshvatljivo i neprihvatljivo,... detetu zelim da mu pomognu terapije i da se uskoro vrati normalnom zivotu i bude srecan

  • nikolas

    24. jun 2021 | 08:11

    OSECAMO POSLEDICE NATO GENOCIDA ZBOG UPOTREBE URANIJUMA I PLUTONIJUMA ALI I DALJE NASI NEMAJU HRABROSTI DA IH TUZE !!! SAD SU ONI NASI PRIJATELJI !!!

  • Danijel

    6. januar 2022 | 17:58

    Neznam da li Sam Dobro dobio informaciju da je detetu potreban traka za hodanje. Ja posedujem mehanicku traku za hodanje koju bih poklonio. Ako je tacna informacija moj kontakt broj je 0612599045. U svakom slucaju zelim mu BRZ oporavak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA