≫ 

"Videla sam iznos od 97 dinara, neko dete je odvojilo od užine": Milica u suzama jer ima novu šansu

Milica je jutros uspela da skupi neophodnu sumu za lečenje u Turskoj

  • 8
Milica Adamović Foto: Instagram/milica.adamovic91

Milica Adamović je uspela da prikupi naophodnu sumu za lečenje i transplantaciju u Turskoj, a ovim povodom oglasila se i na svom Instagram profilu.

Kako je rekla, srećna je i zahvalna mnogima koji su joj pomogli da nađe donora i istraje u svojoj borbi.

- Želela sam sa vas obavestim da smo uspeli da skupimo novac za operaciju. Prvenstveno želim da se zahvalim mojoj majci koja je bdila nada mnom danonoćno - rekla je najpre.

Takođe, zahvalnost i potencijalnim donorima nije izostala.

- Da li uopšte postoje reči hvale što se donora tiče. To je nešto najhumanije što postoji, da nekome daš deo sebe kako bi ta osoba mogla normalno da živi i da ozdravi.

Veliku zahvalnost uputila je i poznatim ličnostima koji su se podržali u prikupljanju novca, što apelima, što donacijama.

- Hoću da zahvalim svima koji su delili moj video i uplaćivali novac, odvajali od sebe kako bih ja što pre ozdravila. Svaki dan uzmimam izvod iz banke da bih proverila stanje i jednom sam videla uplaćen iznos od 97 dinara. To me je mnogo pogodilo. Pretpostavila sam da je to bilo neko dete koje je tog dana dobilo taj novac za užinu - ispričala je kroz suze Milica.

Kako je dodala, još nije kraj njenoj borbi.

- Moja misija tek počinje. Boriću se i podržaću svakoga ko bude želeo da javno govori o transplantaciji i da se izbori. Sama znam koliko je ovaj put težak. Morate da verujete i zauzmete se za sebe, sami da odlučite da je vama to potrebno. A samo kad vi krenete, krenuće i sve zajedno sa vama.

Podsećamo, Milica je danas za naš portal potvrdila da je novac prikupljen i da ove sedmice čeka rezultate analiza koje se obavljaju u Turskoj.

- Ove sedmice, čim se doktorka vrati sa odmora, treba da stignu rezulati koji će da pokažu ko je kompatibilan i ko će biti moj donor - rekla je ona za Telegraf.rs.

Lekari će Milici, spram analiza, da odgovore da li neko od ljudi koji su se javili da joj doniraju bubreg može da joj bude potencijalni donor.

U akciju prikupljanja sume od 50.000 evra, neophodnih za Miličino lečenje, u poslednjih mesec dana uključio se veliki broj i poznatih ličnosti. Tako su nedavno i Fudbalski klub Partizan donirao dres Nemanje Jovića, a potpisali su ga svi igrači tima. Početna cena dresa je bila 10.000 dinara.

Milici su lekari dali još samo šest meseci života, pa je transplatacija bubrega jedino i urgentno rešenje. Nema živog srodnika koji bi mogao da joj donira bubreg i zato joj je jedina nada da transplantaciju uradi u inostranstvu.

Kao prvi potencijalni donor ponudio se Kristijan Golubović, koji je poslao analize, ali on nije jedini.

- Imam tri potencijalna donora. Poslala sam njihove analize. Ja zaista verujem da će se neko pokazati kao odgovarajući i da će se ovaj proces konačno završiti. Kako sve radim sama, to mi oduzima mnogo energije. Iscrpljena sam - rekla je Milica ranije za Telegraf.

Podsećamo, godine 2009. Milici je, kada je imala svega 18 godina, zbog pogrešnih dijagnoza odstranjen levi bubreg.

Video: Rada Manojlović pozvala javnost da pomogne Milici Adamović: Molim vas, imamo još samo pet dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA