Vuk je posle pada sa visine ostao nepokretan: Majka mu je bolesna, otac star, želja mu je da prohoda

Upišimo 631 i pošaljimo SMS na 3030

  • 11
Vuk Huljić Foto: Privatna arhiva

Kada je Vuk Huljić 21. oktobra 2017. godine otišao na radno mesto, nije ni slutio da će da padne sa četiri metra visine i zadobije povrede nakon kojih je sve, kako kaže, "krenulo nizbrdo":

- Slomio sam pršljenove TH12 i L1, nagnječio kičmenu moždinu i od tada sve kreće sve nizbrdo. Posle operacije u Urgentnom Centru, prebačen sam u rehabilitacioni centar dr Miroslav Zotović, gde od samog starta kreću da se nižu jedan za drugim novi problemi - počinje Vuk svoju priču za Telegraf.

Zbog klostridije je bio u izolaciji i pod jakim lekovima, bez mogućnosti da odmah počne sa vežbama, što je bilo neophodno, i tako provodi tri nedelje.

- Konačno sam optimistično i sa puno nade krenuo sa vežbama, da bi mi posle samo nekoliko dana pukao tromb u desnoj nozi koji je otišao na pluća i doveo do masivne embolije. Ponovo sam bio u Urgentnom, priključen na aparate za održavanje u životu, dali su mi samo 20 odsto šanse da preživim. Ali uspeo sam, izborio sam se, jaka želja za životom je pobebedila, samo što je to vreme bez adekvatnih vežbi ostavilo trajne posledice i došlo je do okoštavanja kukova. Zbog toga sam i danas potpuno zavistan od drugih i ne mogu ništa samostalno - dodaje Vuk.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by pomozimo_vuku (@pomozimo_vuku)

Kako kaže, svakodnevno mukotrpno vežba sa ocem koji je već star, ali i njemu, a i majci koja se bori sa kancerom i metastazama on je najveći oslonac.

- Baš zbog majke se trudim da ne klonem, da ostanem pozitivan, da se izborim. Ona veruje u mene i daću sve od sebe da je ne razočaram! Čeka me operacija kičme na Tajlandu, a pre toga operacije oba kuka koje bi omogućile da barem mogu samostalno da obavljam osnovne stvari. Za sve to mi je potrebno velikih 130 000 evra. Vaše malo meni znači mnogo. Imamo samo 33 godine i šansu za normalan život - priča ovaj mladić.

Pomozimo Vuku!

Uplatom na dinarski račun: 160-537834-72

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002877.3 

IBAN: RS35160005400002877311

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Slanjem SMS poruke: Upišimo 631 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human631 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NV

    3. avgust 2021 | 19:21

    Bože kakvih tužnih sudbina ima. Jadan dečko i njegovi napaćeni roditelji. Ako postoji nada da prohoda treba da mu pomognemo i uplatimo! Ako smo skupilo za decu milione eura, budimo humani pa dajmo šansu i ovom momku

  • lule

    3. avgust 2021 | 19:07

    Ovako nesto objavljujte,da se pomogne ljudima,muka je vise i od nevolja i od mesara i od “vrelih slika” Ivane Spanovic i sta jede Novak…

  • Đole

    3. avgust 2021 | 19:28

    Podrška za ovog momka.. Ja sam poslao poruku, možete i vi. Pomozimo Vuku da ode na Tajland. Toliko smo uspeli za malu decu da skupimo novac, pa možemo i za ovog momka. SVI ZA VUKA. 631 NA 3030

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA