≫ 

Anastasija (5) je bila gimnastičarka, ali joj se isprečila opaka bolest: Nada, ipak, postoji

Anastasija je devojčica koja ima najteži oblik tumora na mozgu

  • 4
Anastasija Janaćković Foto: Budi human

Anastasija Janaćković (5) je po rođenju bila zdravo i napredno dete, koje je zajedno raslo da svojim vršnjacima, uživala u igri i trenirala gimnastiku. Sve je bilo u najboljem redu do njene pete godine kada je na treningu primećena slabost leve ruke i grčenje šake, nije bila u mogućnosti da podigne ruku i pomera prste. Detaljnom dijagnostikom na odeljenju neurologije na Institutu za majku i dete u Beogradu Anastasija je dobila zastrašujuću dijagnozu - tumor na mozgu.

Anastasija je rođena 2016. godine u Leskovcu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Bila je veoma napredno dete, motorički i intelektualno ispred svog uzrasta. Njeno detinjstvo je krenulo kao i kod svih njenih vršnjaka. Kada joj je utvrđena ova teška dijagnoza, sve se promenilo.

Nakon dijagnostifikovanja tumora, upućena je na Kliniku za neurohirurgiju KCS gde je posle pregleda magnetnom rezonancom, potom operativnim zahvatom potvrđeno da se radi o velikom optohijazmatskom gliomu koji je minimalno redukovan, samo 10%. Dakle, Anastasija je devojčica od samo pet godina koja ima najteži oblik tumora na mozgu, koji se ne može odstraniti jer polazi od desnog optičkog nerva i zahvata talamus i bazalne ganglije u desnoj hemisferi.

Jedino što joj preostaje je velika borba za život uz pomoć zračnih hemioterapija. Lečenje je započela na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije ali je potrebno da se leči i u inostranstvu.

Anastasijini roditelji nisu u mogućnosti da lečenje za svoju devojčicu finansiraju sami, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi se zajedno sa Anastasijom izborili sa opakom bolešću.

Anastasiji su sredstva potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, za specijalističke i kontrolne preglede, za rehabilitaciju, lekove, suplemente, vitamine kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Sa Anastasijom do pobede! Budimo humani!

Pomozimo Anastasiji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1085 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1085 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216356-24

Uplatom na devizni račun: 160600000121670835

IBAN: RS35160600000121670835

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Jankovic

    23. avgust 2021 | 08:13

    Za uplatu na dinarski zahteva se adresa pa bih vas molio da istu nekako objavite,hvala

  • Bojana Bg

    23. avgust 2021 | 12:00

    Andjele mali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA