Humanost bez granica: FON i kompanija Meridian u zajedničkoj borbi za porodicu Lazarević

U saradnji sa Studentskom unijom studenata FON i humanitarnom organizacijom "Srbi za Srbe“, kompanija Meridian pokrovitelj je petog Humanitarnog sportskog turnira na Adi Ciganliji 11. i 12. septembra

  • 1
meridian Foto: Promo

Kompanija Meridian i sportski duh najveća su sinergija. Ovo prevashodno važi za ona sportska nadmetanja čiji je zadatak najvažniji od svih - pomoć sugrađanima u nevolji. Zato je pred regionalnim liderom u industriji zabave i ovog vikenda novi zadatak zvani humanost.

Osmočlana porodica Lazarević iz Kutleša kod Leskovca pritisnuta je ozbiljnim zdravstvenim i materijalnim nedaćama - otac Igor ima velike probleme sa vidom, a najmlađoj ćerki Lani je već po rođenju dijagnostifikovana ciroza jetre. U tri sobe koje prokišnjavaju, bez kupatila, ovu porodicu na okupu drži neizmerna ljubav i zajedništvo.

U saradnji sa Studentskom unijom studenata FON i humanitarnom organizacijom "Srbi za Srbe“, kompanija Meridian pokrovitelj je petog Humanitarnog sportskog turnira na Adi Ciganliji 11. i 12. septembra, koji okuplja sportiste i rekreativce plemenitog srca koji žele da se oprobaju u odbojci, basketu, futsalu, tenisu i stonom tenisu.

Meridianova donacija, kao i sav prihod od učesnika biće prosleđen porodici Lazarević, koja u ovom trenutku živi isključivo od socijalne pomoći i dečjeg dodatka.

Zato što život uvek pobeđuje, Meridian ovog vikenda igra za ozdravljenje male Lane i novi život porodice Lazarević.

Vidimo se 11. i 12. septembra na Adi Ciganliji!

Donacije za porodicu Lazarević mogu se uplatiti na sledeće načine:

- Slanjem SMS poruke na broj 7763

- Uplatom na dinarski račun 160-279491-71

Pobednik humanitarnih licitacija, finansiranje programa borbe protiv SMA, pomoć domaćem zdravstvu...

Kompanija Meridian je već godinama pokrovitelj kako profesionalnog, tako i amaterskog sporta širom Srbije. Donacije u vidu dresova, lopti, sportske opreme, rekonstrukcija košarkaških terena, samo su deo velike sportske priče najvećeg domaćeg donatora kako bi sportska infrastruktura za buduće šampione stigla u svaki kutak Srbije.

Najveće regionalno ime iz sveta zabave i igara na sreću ovog je leta za svaku medalju Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju doniralo 100.000 DINARA u humanitarne svrhe, a epitet društveno odgovorne kuće opravdan je pre nekoliko sedmica, pobedom na humanitarnoj akciji za lečenje malog Boška Guglete, postavši vlasnik zastave Srbije sa potpisima naših olimpijaca.

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA.

Srbija se, kao i čitav svet, nosi sa velikim problemima i opasnostima globalne pandemije. Kompanija Meridian je od samog njenog početka uz svoj narod. Volonteri ove kompanije neprestano osnažuju pojedince i institucije koje su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Kao šampion društvene odgovornosti, Meridian je uputio milionske donacije zdravstvenom sistemu Srbije i zemalja regiona u borbi protiv virusa.

Paketi pomoći dopremljeni su u preko 60 gradova i opština, a neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Meridian se priključio i kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji i širom sveta (UNICEF program u Indiji), a svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Kultura i umetnost možda su i najviše trpeli tokom pandemije – zato je Meridian posebne napore ulažio u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima - Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Meridian – lepša strana života.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Di maria

    12. septembar 2021 | 14:31

    Bravo za meridian i na velikoj humanosti svaka čast svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA