Humanitarni likovni konkurs Roma company: Deca crtežima pomažu bolesnoj devojčici Leni (8)

"Crtežom do sreće“ za nečiju radost i bolje sutra

  • 1
dečji crtež

foto: pixabay.com

Povodom obeležavanja 30 godina rada i izrade humanitarnog kalendara, Roma Company organizovala je nagradni likovni konkurs pod nazivom "Crtežom do sreće“, u kojem pravo učešća imaju predškolska deca i učenici osnovnih škola iz čitave Srbije. Mališani, mogu da iskažu svoju kreativnost na način koji odaberu, bilo kojom likovnom tehnikom, i da time pomognu Leni Janković, osmogodišnjoj devojčici koja boluje od retkog obilka spiralno mišićne distrofije, ali i da osvoje vredne nagrade!

"Kad bi meni dali jedan dan, ja ga ne bih potrošio sam! Pola dana ja bih dao nekom, ko je dobar, a slučajno sam!“ napisao je Branislav Crnčević u jednoj od najlepših dečijih pesama o prijateljstvu i ljubavi. Kroz čitav život učimo o pravim vrednostima, učimo o značaju deljenja emocija, materijalnih stvari. Učimo o tome šta znači naći se nekome u pravom trenutku, dati svoje malo za nečije sve.

Upravo je to jedna od poruka humanitarne akcije koju je pokrenula Roma Company kroz kampanju "Crtežom do sreće“, a donacijom sredstava Fondaciji Norbs plus za plus za nabavku aparata – Cough Assist (aparat koji pomaže prilikom iskašljavanja), koji će maloj Leni omogućiti lakši i bezbrižniji život.

Kažu da je detinjstvo najlepši period u životu jednog čoveka. Doba kada imamo najmanje briga, doba kada se rađaju prva prijateljstva, prve ljubavi. Doba kada je sve bezbrižno i lako, doba kada drugi brinu o nama, kada nas uče pravim vrednostima. Pa hajde da zamolimo sve roditelje, vaspitače, učitelje, profesore da zajedničkim snagama oslikamo sreću, jer svakim crtežom poslatim na email: nagradni.konkurs@roma.rs Roma Company će donirati 100 RSD u humanitarne svrhe Fondaciji NORBS plus.

Nagradni konkurs traje do 12. oktobra 2021. godine i organizuje se u svim školama i predškolskim ustanovama u Srbiji, na jednu od izabranih tema – "Moj dom“: Prolećne čarolije u mom domu / Moj dom u jarkim bojama leta / Sve boje jeseni mog doma / Zimska čarolija u mom domu.

Pozivamo vas sve da zajedničkim snagama omogućimo osmogodišnjoj Leni srećnije i bezbrižnije detinjstvo a naše najmlađe učinimo još ponosnijima jer svojim trudom i zalaganjem doprinose nečijem ozdravljenju, nečijem boljem životu. Na kraju dana nema većeg zadovoljstva od onog da ste nekoga na ovom svetu, učini srećnim.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA