≫ 

Humane table širom Borče: U ovom beogradskom naselju parkiranje se "plaća" SMS porukom za bolesne

Parking je besplatan, ali ako želite, možete umesto toga da uplatite novac za lečenje onih kojima je to preko potrebno

  • 5
Beograd 13.04.2020

Foto: Nikola Tomić

Parkiranje u Beogradu i slobodno parking mesto - često nemoguća misija, kad-kad prava noćna mora za vozače, posebno one u centru grada. Ipak, parkiranje u jednom beogradskom naselju ima potpuno drugačiju dimenziju, humanu, ljudsku, a na ovaj način građani su još jednom pokazali koliko duše ima srpska prestonica.

Naime, u Borči već dve godine postoje table sa jednim od najlepših natpisa koje ćete videti u Beogradu. Na njima je ispisano po 6 imena, imena mališana i ljudi koji se bore za svoj život, operaciju, lekove, rehabilitaciju... Parking je u Borči besplatan, ali ukoliko želite, možete da ga "platite" na najhumaniji mogući način. Pošaljite SMS na 3030, kako piše na tabli iznad imena korisnika Fondacije Budi human. Pošaljite:

Za malog Despota Stankovića (3) koji se od rođenja bori sa napadima epilepsije.

Za trogodišnju Unu Dabović sa smetnjama u razvoju, kojoj je dijagnostikovana malformacija na malom mozgu "Dandy Woker".

Za Vuka Lojkovića, dvanaestogodišnjaka koji boluje od cerebralne paralize. I za Sofiju Mirčetu, rođenu 2013. godine, koja ima istu dijagnozu kao Vuk.

Za Draganu Đurić (40) koja boluje od multiple skleroze. Za Mariju Kušić (34) koja je doživela moždani udar i kojoj je novac preko potreban za rehabilitacije, s obzirom na to da joj je oduzeta cela leva strana.

Na drugoj tabeli viđenoj u beogradskom naselju Borča, postavljena su imena braće Bogdana (14) i Pavla (6) Marjanovića, za koju se prikuplja novac jer dečaci boluju od retkog sindroma, koji se zove Leš Nihanov i odlukuje se izuzetno velikom autoagresijom.

Tu je i ime preslatkog dečaka Viktora Todorova (4) koji ima cerebralnu paralizu i epilepsiju, kao i značajno usporenje u psihomotornom razvoju. Ne hoda, ne priča, ima pojačanu salivaciju.

Pomoć je potrebna i braći Veljku (7) i Aleksi (4), koji boluju od spinalne mišićne atrofije tip 3 i tip 2. Na tabli je i ime devojčice Zorice Dragojlović (6) koja ima spinalnu mišićnu atrofiju tip 1, agresivnu bolest zbog koje i jedna prehlada može biti fatalna za nju.

I Ljiljani Milenković (25) je potrebna naša pomoć. Ova mlada devojka želi da nastavi život van bolnice, u kojoj provodi puno vremena na dijalizama, nakon što su joj oba bubrega otkazala. Na humanoj tabli je i ime Marine Minić (32), u koju je bivši pucao četiri puta, posle čega je ostala u kolicima. Posle operacije u Tajlandu, sada joj je potreban novac za dalju rehabilitaciju, kako bi konačno samostalno stala na svoje noge.

Zato, ukoliko vas put nanese u Borču, zastanite pored plavih tabli, parkirajte i upišite 3030. Pošaljite SMS. Uplatite za njihove osmehe, prve reči i prve korake. Za neke njihove buduće vožnje i parkiranja. A mi smo u jedno sigurni - ovaj parking bi svi platili.

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CKVD

    24. septembar 2021 | 16:12

    Bravo za ideju........i pokazanu humanost

  • Bojan

    24. septembar 2021 | 16:03

    Genijalno.....ajde da nam to bude akcija narednih 5 godina, da izlecimo nasu decu....fenomenalnooo!!!

  • Dormo

    24. septembar 2021 | 16:36

    Ajde beoqrade ukljuci se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA