Lekari su rekli da Mimi (6) nikad neće hodati i pričati, ali on je bio uporan: Sad mora na operaciju

Dimitrije Janikić treba da ode na drugu operaciju očiju i na korekciju hoda i govora

  • 0
Dimitrije janikić Printskrin:Budi human

Dimitrije Janikić ima šest godina i veseo je dečak koji voli drugare, uprkos brojnim problemima sa zdravljem. Uprkos razvojnom zaostajanju značajnog stepena, operisanom kraniostenozom, operisanim strabizmom, intervencijom na testisima, ograničenim kretanjem u zglobovima, problemima sa bubrezima, malim rastom, on ne odustaje. Dimitrija čeka još jedna operacija. Lekari su rekli da nikad neće hodati, pričati i pamtiti, a on može sve to, uz mnogo truda i rada.

Dimitrije je rođen 2. februara 2015. godine u Beogradu. Na rođenju je dobio ocenu 8, zbog deformiteta oba stopala i nespuštenih testisa.

Od rođenja je kasnio za vršnjacima, i sa četiri godine po pristizanju rezultata hromozomskog testa roditelji su saznali da Dimitrije boluje od retkog sindroma delecije 10q26. Simptomi su karakteristične crte lica, blagi do umereni intelektualni invaliditet, problemi u rastu i kašnjenje u razvoju, odložen razvoj govora i motoričkih sposobnosti poput sedenja, puzanja i hodanja (neka deca nikad ne prohodaju i ne progovore) problemi sa sluhom, vidom, bubrezima, stopalima, hranjenjem, epilepsijom. Pogođene osobe mogu ispoljavati autistično ponašanje, navodi se na sajtu humanitarne organizacije Budi human.

Njegova borba je duga i teška, ali on kao i njegovi najbliži nikad neće odustati. Dimitrijeva mama se obraća svim ljudima dobre volje da im pomognu kako bi Dimitrije imao bezbrižno detinjstvo i kako bi uživao u odrastanju uz svog brata.

Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede, operacije, rehabilitacije, fizikalne tretmane, suplemente, logopedske i defektološke tretmane, za personalnog asistenta, banjska lečenja, laboratorijske analize, za ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj.

Dimitriju možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1102 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1102 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216458-09

Uplatom na devizni račun: 160600000121680147

IBAN: RS35160600000121680147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA