≫ 

Marku se više puta vraćao tumor, ali sada nije izdržao: Porodici potrebna pomoć da vrate dug bolnici

Upišimo 817 i pošaljimo SMS na 3030

  • 0
Marko Mladenović, Budi human Foto: budihuman.rs

Marko Mladenović iz Niša za čije je lečenje su novac prikupljali ne samo njegovi sugrađani, već i cela Srbija, danas je izgubio bitku protiv tumora.

"Sa velikim, ogromnim bolom, ogromnom tugom, moram da vas obavestim da je Marko danas preminuo. Nisam uspeo da ga upoznam, velika mi je bila želja. Sada je među anđelima, sada ne mora da trpi bolove. Bio si mlad, trebalo je da živiš, trebalo je da se vratiš zdrav i da nam se pridružiš u ovoj humanoj borbi za druge, to ti je bila želja...  Čekaj, upoznaćemo se nekada, kao što smo se dogovorili", napisao je na Fejsbuk grupi Humanitarne licitacije Markov prijatelj Marko Kostić, koji je sve vreme njegove borbe protiv tumora bio aktivan u prikupljanju sredstava za lečenje.

On je napomenuo da, uprkos tužnom ishodu, prikupljanje novca nije gotovo i zamolio sve koji su u mogućnosti da pomognu Markovim roditeljima da bolnici vrate dug u iznosu od 21.500 evra.

Podsećamo Marku je dijagnostikovan tumor u kičmenom stubu. Operisan je i lečen hemioterapijom. Njegov put ka lečenju izuzetno je trnovit jer mu se početkom 2020. godine bolest vratila, a 70 dana nakon transplantacije koštane srži, tumor se vratio.

Marko je u martu prošle godine imao operaciju i tumor mu je uklonjen. Nakon njega, otkriven je još jedan, koji pri ranijem snimanju nije primećen. Zbog njegove veličine hitno je urađena još jedna operacija.

Nedavno mu se vratio tumor i to, kako kažu lekari, jedan od agresivnijih - Ewing Sarcoma. Bilo je potrebno je da primi tri terapije nemačkog leka, od kojih je prva dala dobre rezultate i dosta smanjila tumor, međutim marko vo telo nije izdržalo.

Marko je emsece proveo na Aćibadem klinici u Turskoj i njegova najveća i jedina nada bila je transplantacija koštane srži. Humani ljudi uspeli su da mu obezbede da počne sa terapijama koje bi zaustavile širenje tumora i smanjile ga na minimum, kako bi bila urađena transplantacija.

U maju su završene hemioterapije, a urađena je i transplantacija koštane srži. Sve je prošlo uspešno, ali je Marko nakon toga dobio infekciju krvi, odnosno sepsu.

Iako je pre tri meseca izgledalo kao da se bliži kraj Markovom konstantnom boravku u bolničkom krevetu, on je izgubio bitku.

Pomozimo Markovoj porodici da vrati dug bolnici.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 817 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human817 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069946-22

Uplatom na devizni račun: 160600000006997338

IBAN: RS35160600000006997338

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA