Srbija bez barijera: Mozzart donira vozilo za osobe sa invaliditetom iz Južnog Banata

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević prilikom posete Beloj Crkvi najavila da će namenski kombi biti obezbeđen do kraja godine

  • 0
mozzart

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Srbija bez barijera! Kompanija Mozzart, u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbediće vozilo prilagođeno osobama sa invaliditetom za potrebe 24 udruženja sa osam opština juznog Banata! Ovo je jedan od zaključaka sastanka koje je resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević imala sa udruženjima građana koja se bave problemima osoba sa invaliditetom u južnom Banatu.

- Uočena je potreba za namenskim kombijem za osobe da invaliditetom koje će u saradnji sa donatorom, kompanijom Mozzart, biti obezbeđeno do kraja godine - naglasila je prof dr. Darija Kisić Tepavčević.

Članovi Udruženja osoba sa invaliditetom otkrili su sa kakvim se poteškoćama svakodnevno suočavaju, a saradnja Ministarstva i društveno odgovornih kompanija kao što je Mozzart je dobar primer kako se te prepreke mogu ukloniti.

Inače, ova donacija rezultat je akcije "Navijaj za golove“ koje je Mozzart organizovao tokom Evropskog prvenstva u fudbalu. Posle 142 pogotka, u fond je otišlo 1.420.000 dinara, koji su na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usmereni za nabavku vozila prilagođenog osobama sa invaliditetom.

mozzart

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

I to ne samo sredstva iz akcije "Navijaj za golove“ - kompanija Mozzart donirala je celokupan iznos za kupovinu specijalnog prevoznog sredstva za potrebe osoba sa invaliditetom na području Pančeva, Plandišta, Alibunara, Vrbasa, Opova, Kovačica, Kovina i Bele Crkve.

Na tеritoriji Južnobanatskog okruga postoji 24 udružеnja osoba sa invaliditеtom, a iz ministarstva poručuju da je u ovoj godini za njihov rad izdvojеno višе od 5 miliona dinara, čimе jе obеzbеđеno uključivanjе osoba sa invaliditеtom u različitе inkluzivnе programе i aktivnosti.

Ministarstvo ćе, u skladu sa nazivom kampanjе "SRBIJA BEZ BARIJERA”, nastaviti da radi na obеzbеđivanju pristupačnog okružеnja i društva bеz barijеra za svе građanе, a na tom putu imaju veliku podršku od kompanije Mozzart.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA