≫ 

"Moja ćerka Maša čeka operaciju, kao beba je bila prepoznatljiva po nebesko plavim očima"

Upišimo 1123 i pošaljimo SMS na 3030

  • 1
Maša Nikolić

Foto: Budi human

Maša Nikolić je rođena 30.08.2011. godine u Somboru. Prvo je dete u porodici. Trudnoća je bila uredna i kontrolisana od strane lekara. Od najranijeg detinjstva roditelji su primetili da Maša ima probleme sa vidom. Sa godinu i po dana je odvode na prvi oftalmološki pregled gde je utvrđeno da boluje od strabizma i astigmatizma.

Od druge godine života nosi naočare i flaster na desnom oku. Polaskom u vrtić, zatim u školu, pojavili su se novi problemi. Sa pisanjem i prepisivanjem, fokusom na sliku sa motorikom i na žalost krivljenjem vrata da bi jasnije videla sliku, što dodatno pogoršava njeno zdravstveno stanje.

Njena majka napisala je potresno pismo u kojoj moli za pomoć.

- Poštovani, dobar dan. Majka sam devojčice Maše o kojoj javnost malo zna. A ona zaslužuje da se o njoj priča. Njena priča počinje ovako. Maša je rođena 30.8.2011.godine. Još kao beba bila je prepoznatljiva po nebesko plavim očima - piše Mašina majka.

- Svi sugrađani znani i neznani bili su očarani s njom. Međutim, sa godinu i po dana uočavamo problem i odvodimo je na prvi oftamološki pregled gde nam je saopšteno da boluje od strabizma i određena joj je optička korekcija, okluzija desnog oka. Vremenom dolazimo do novog oboljenja, a to je astigmatizam, bolest roznjače. Predložena joj je operacija oka, ali oko nikad nije bilo dovoljno stabilno da bi se izvršio operativni zahvat - nastavlja ona.

Maša, rožnjača,

Foto: Budihuman.rs

- U nadi, da su čuda ipak moguća, potražili smo drugo mišljenje. Da, operacija je moguća, ali u Rusiji. Mi na žalost taj novac nemamo. Predloženi su joj tretmani stimulacije vida na svaka 3 meseca, svaki tretman košta 38.000 dinara. U decembru ima još jedan tretman posle koga nam je predviđena operacija u Rusiji. Maša zbog svog problema oka krivi vrat zbog ugla gledanja što dodatno može stvoriti problem sa arterijom na vratu, ima problem sa motorikom ruku, sporije piše i prepisuje što utiče na njene školske obaveze i svakodnevni život. Srećom, učiteljica ima razumevanja. Svesna sam da nije životno ugrožena, ali je moja - piše vidno potrešena majka.

Mašina majka nema novca za njeno izlečenje. Njih dve žive kao podstanari i ona nema mogućnost da podigne kredit jer ne bi imala novca za život.

Mašina cena oporavka je 832.000 dinara.

Pomozimo Maši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1123 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1123 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216652-09

Uplatom na devizni račun: 160600000121708471

IBAN: RS35160600000121708471

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Nemanja Jović je dečko sa blagim smetnjama u razvoju, koji pravi najbolju kafu u gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSRBIJA

    22. oktobar 2021 | 10:12

    Ima Srbija svoje zdravstvo svima dostupno i besplatno,ko želi više neka plati osiguranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA