≫ 

Srećan dan za dečaka Marka, koji ima brojne tumore i živi u teškim uslovima: Postavljen temelj za njegovu kuću

Marku možete da pomognete uplatom na dinarski žiro račun: 325-9300600148800-74

  • 0
Marko Smiljković, Aleksandrovac, kuća Foto: Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Marko Smiljković (17) iz sela Gornja Ržanica kod Aleksandrovca, koji ima brojne tumre i živi u teškim uslovima, ima razloga da se raduje. Danas se završavaju radovi na izlivanju temelja, nakon čega sledi zidanje njegove buduće kuće.

Kuća će biti površine 78 metara kvadratnih, a Marko se ne odvaja od projekta kuć i i dalje ne može da veruje da će konačno da dobije svoju sobu i kupatilo.

Zahvaljujući humanim ljudima koje je pogodila tužna životna priča jednog dečaka koji se bori protiv tumora i koji je izdržao pet operacija, za samo mesec dana na Markov račun je uplaćeno 4.177.550 dinara i 3.200 evra.

Kuća stara gotovo 200 godina koja je sklona urušavanju, ostaće Marku kao uspomena na teško detinjstvo u kom nije imao mnogo razloga za radost. Radost će biti još veća ako rezultati pregleda koji su za sutra zakazani u Beogradu budu dori.

Posle toga, zahvaljujući našem rukometnom reprezentativcu Draganu Škrbiću, slede pregledi koji će da budu obavljeni u Kragujevcu u prvoj polovini decembra, gde će čuveni španski hirurg za operacije kučme Norberto Ventura da pregleda marka. Tim koji obavlja operacije u Srbiji, a koji je okupio naš rukometaš, do sada je uspešno operisao više od stotinu dece, a troškove operacije snlosila je država.

Markova sestra Milica nije mogla da sakrije suze radosnice zbog čonjenice da će njen brat konačno da ostvari snove o kojima je od rođenja sanjao.

Pre šest godina učiteljica srpskog jezika u Osnovnoj školi Aca Aleksić, zadala je učenicima temu "Moj život na selu", objavile su ranije Nezavinse Narodne Novine Rasinskog Okruga na svom Fejsbuk profilu.

Jedan dečak napisao je tri rečenice:

- Moj život na selu je težak, voleo bih da imam kupatilo sa bojlerom da grejemo vodu za kupanje. Voleo bih da imam svoju sobu, da imaju gde drugari da mi dođu. Voleo bih da ozdravim i da ne idem više u bolnicu, jer bolje mi je u mojoj kući koja je stara i oronula, nego u bolnici.

Marko živi sa ocem, majkom, sestrom i babom u kući koja je stara preko 200 godina i koja preti da se uruši. Prošle godine pao je plafon u sobi gde su Marko i sestra Milica spavali, srećom pala je sredina plafona, pa su deca ostala nepovređena. U kući 4 sijalice i jedna česma, stari smederevac na koji se kuva i greje voda za kupanje, stari televizor i kreveti duplo stariji od Marka.

Broj računa na koji možete uplatiti pomoć:

Marko Smiljković Ržanica - Aleksandrovac

dinarski žiro račun: 325-9300600148800-74 Vojvođanska banka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA