Prof. Neveni operisan rak dojke, onda otkriven tumor na mozgu: Pomozimo joj da bude deo ćerkinog odrastanja

Da bi otišla na operaciju, potrebno je više od 30.000 evra koje Nevena mora da sakupi za manje od mesec dana

  • 1
Nevena Živić Minčić Foto: Facebook/Darko Božić

Profesorka engleskog jezika, Nevena Živić Minčić iz Pirota, majka osmogodišnje devojčice Ksenije, đaka prvaka, operisana je od raka dojke u leto 2020. godine. Posle hemioterapije i kontrole utvrđeno je pogoršanje pa je odstranjena cela dojka.

Usledili su meseci borbe i nade uz nove cikluse hemioterapije posle kojih je trebalo sprovesti radioterapiju.

Neposredno pre početka sprovođenja zračenja, Nevena je počela da oseća trnjenje i probleme sa rukom. Obratila se lekaru u pirotskoj bolnici gde joj je odmah urađen skener glave. Rezultati su bili poražavajući - metastaze na mozgu.

Iz škole u kojoj je Nevena zaposlena, navode da joj je potom grupa stručnjaka iz Niša propisala 10 palijativnih zračenja mozga, ali i da veruju da ima nade za njihovu Nevenu.

- Svesni smo da joj je uz svu podršku koju joj pružamo potrebna i velika materijalna pomoć, jer se Nevena obratila za pomoć turskoj klinici. Iznos koji je naveden samo za dve simultane operacije (36.400 evra) i koji je validan do 6. januara 2022., mi ne možemo da joj obezbedimo. Nevena je duže od godinu dana zbog operacija i lečenja na bolovanju, pa su njena primanja niska - ističu iz Osnovne škole 8. septembar.

Nevenu izuzetno voli i ceni celi kolektiv, armija đaka čija je nastavnica bila, roditelji sa kojima je uvek imala lepu saradnju u cilju podrške i pomoći deci…

- Nevena je divna, mlada žena, nasmejana, pozitivna, hrabra, humana, iskrena, veoma pametna, izuzetan pedagog… Nevena je majka osmogodišnje Ksenije koja je prvače. Želimo da Nevena i Ksenija zajedno reše još pregršt školskih zadataka, želimo da Nevena bude deo Ksenijinog odrastanja i da nam se što pre vrati u kolektiv jer ga svojom ličnošću oplemenjuje - navode iz škole.

Oni mole dobre ljude da im pomognu u prikupljanju novca za Neveninu operaciju i lečenje u Istanbulu.

- Njoj i nama vaša će pomoć značiti puno! Jednoj divnoj devojčici vratićemo nasmejanu mamu čija je jedina želja da svoje dete izvede na pravi put - poručuju.

Novac možete uplatiti na žiro-račune AIK banke: 105000000226084913.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA