≫ 

Šta će njoj suknja kad je bolesna, gde će da je nosi: Šnajderka uvredila palčicu Sandru, dete opet u Tiršovoj

Malena Sandra juče je, nažalost, ponovo dobila napad, ovoga puta najjači od svih, i opet je smeštena u Tiršovu

  • 9
Sandra Đurić Foto: Privatna arhiva

Na svu muku malene Sandre (16) i njene mame Silvije koje su potpuno same u borbi protiv Sandrine bolesti, zbog koje je dete inače naduto i oteklo, juče se dogodio i ružan primer ljudske bezosećajnosti.

Šnajderka, besna što joj Sandrina mama već mesec i po dana traži da proširi jednu suknju, juče joj je odbrusila: "Šta će njoj suknja kad je bolesna? Gde će da je nosi".

Silvija je, pogođena ovim rečima, rešila da javno ispriča šta se dogodilo.

- Ubola me je u srce. Zar moje dete nema pravo na normalan život zato što je bolesna? Pa ona je majka troje dece i prva bi to trebalo da zna. Plakala sam celim putem do kuće. Hvala Bogu, moja Sandra hoda i može da se prošeta u suknji ili haljini, ako to želi - poručuje Silvija.

Nije ni slutila da to nije najgore što će joj se juče desiti. Istog dana, Sandra je doživela napad, najjači do sada i smeštena je ponovo u dečju kliniku "Tiršova", gde je već bila pre mesec i po dana.

- Bilo je strašno. Opet je dobila napad gušenja i počela da se češe po celom telu. Na sve to se tresla, što nam se ranije nije dešavalo. Dojadila joj je bolnica, gubi volju. Kada je shvatila da će ponovo morati da leži u bolničkom krevetu, briznula je u plač - priča nam očajna Silvija.

U martu bi trebalo da stignu rezultati genetičke analizu da bi videli koja bi joj biološka terapija najbolje odgovarala. Tada će i zvanično biti pokrenuta akcija za pomoć, a njena mama već je počela da sakuplja novac, iz straha da tada neće ostati mnogo vremena.

Podsetimo, ova preslatka devojčica pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja. Jedan takav usledio je pre nego što je Sandra smeštena u Dečju kliniku Tiršova.

Silvija ne može da radi, jer mora neprestano da bude uz ćerku, pa zbog toga žive u velikoj nemaštini, od dana do dana, jedva spajajući kraj s krajem. Primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

Video: Sandra Đurić (16), palčica iz Smederevske Palanke bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    9. decembar 2021 | 11:10

    Krojačica nema srca,džaba joj što ima zanat. Devojčica u skladu sa godinama ima potrebe i želju da bude lepa i moderna. Neko će reći,zašto majka postavlja ove slike i klipove. Pa zato što je to njeno dete i nema drugo. I njoj je ona lepa kao i što jeste. Natečena je od bolesti. Hoće da pokaže ćerkinu patnju. Dete mi je imalo teži oblik astme i znam šta su muke i kako majka pokušava da diše umesto deteta. Samo ponosno i hrabro,proći će i videćemo mi devojku na štiklama, zapamtite

  • Smesko

    9. decembar 2021 | 11:27

    A sta ce krojacici mozak,kada je glupa.gde ce da ga nosi??

  • sneza

    9. decembar 2021 | 12:19

    Kao krojacica trebalo je da joj sasijete suknjicu pa da joj poklonite ne jednu nego par suknnji a ne da joj tako kazete jer imate i svoju decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA