≫ 

Viktor još nema dovoljno novca za operaciju u Americi, ali ima dosta dijagnoza: Prvi napad imao čim se rodio

Viktor je prve konvulzivne napade imao prvog dana pošto se rodio

  • 2
Viktor Todorov  budi human Foto: budihuman.rs

Dok su svi koji imaju sreće da ih bolest nije zakovala berićetno slavili Novu godinu i Božić, oni čija je sudbina u našim rukama strpljivo čekaju da pođu na lečenje.

Među njima je i mali Viktor Todorov, koji ove godine slavi peti rođendan, bori se sa svojim teškim stanjem. Iako deluje nasmejano i zdravo, on ne može da izusti nijednu reč. Nažalost, ne može ni da hoda.

- Viktor je dete koje zbog nedostatka kiseonika na porođaju ima cerebralnu paralizu, epilepsiju i mikrocefaliju. Ima 5 godina, a i dalje ne priča i ne hoda. Vodimo ga na razne terapije, još od kad je imao samo par meseci. Iza sebe ima jednu operaciju i jako mu je pomogla, ali da bi Viktor počeo da hoda, potrebno je još mnogo terapija i neurohirurška operacija u Americi. Potrebna nam je vaša pomoć, jer su cene terapija i operacije velike - ispričao nam je Viktorov otac.

Viktor je prve konvulzivne napade imao prvog dana pošto se rodio.

Od tada su krenula razna ispitivanja i snimanja. Na ultrazvuku glave i magnetnoj rezonanci primećene su ciste i oštećenje na mozgu. Ustanovljena je cerebralna paraliza, hipertonus mišića, hidronefroza bubrega, mikrocefalija, epilepsija...

Da bi prohodao potrebna mu je neurohirurška operacija na kičmi koja se radi inostranstvu. Uz to, potrebno je da bude uključen u tretmane fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, BDA obuku, pelene, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, potrebna su mu sredstva i za ortopedska pomagala, kao i za troškove puta i smeštaja.

Pomozimo Viktoru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 886 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human886 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000766406-22

Uplatom na devizni račun: 160600000076628012

IBAN: RS35160600000076628012

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli kg

    10. januar 2022 | 11:36

    Daj te broj sms

  • Srce malo

    11. januar 2022 | 16:12

    Uvek uplaćujem, što sms što na žiro račun. Meni je u nedelju na vrata došla žena sa nekim papirima i slikama, traži dobrovoljni prilog za bolesnu decu. Pošto ja ne držim keš u novčaniku, a i ono što sam imala potrošeno oko Božića, lepo joj tražim br žiro računa pa ću naknadno da uplatim. Ne, insistira na kešu. Kažem joj da nemam keš, jok daj šta imaš. Dadoh joj 1000d a ona onako gadljivo gleda tu novčanicu i drsko mi kaže SRAM VAS BILO, SAMO 1000D. ZA BOLEANU DECU...pritisak mi je odma skočio i ja njoj lepo kulturno. Izvini, je l ti tražiš dobrovoljni prilog, ono, dam kolko imam i koliko sam spremna u ovom trenutku da priložim il šta? Počela je da me kune i psuje i otišla...Šta vi mislite, jel treba da se daje takvim osobama? Ja se od sad baš mislim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA