Dok je štitila bebu, Vesni su geleri '99. odneli obe noge: Sada joj treba naša pomoć

Već je počela da uči da hoda i osećaj je, kaže, neverovatan

  • 2
Vesna Stojković Foto: Privatna arhiva

Vesna Stojković iz Vranja, zahvaljujući SMS porukama i novčanim uplatama dobrih ljudi, sakupila je oko 85 odsto potrebnih sredstava za nove proteze i krenula na pripreme i vežbe sa lekarima i fizioterapeutima na klinici u Beogradu.

Međutim, potrebna cifra od 4,5 miliona dinara još nije dostignuta, te zbog nedostatka sredstava za nastavak terapija, smeštaja, prateće opreme i pomagala, čitava akcija može da propadne i Vesna da se vrati u Vranje bez elektronskih proteza.

Ona je ostala bez obe noge nakon povreda koje je zadobila prilikom bombardovanja Vranja. Našavši se na ulici sa bebom u naručju, telom je zaštitila dete, a geleri su završili po njoj. Povrede koje je zadobila, trajno su oštetile njene noge, te su u godinama koje su usledile, lekari morali da joj ih amputiraju.

Za sada je sakupljeno oko 85 odsto potrebnih sredstava. Vesna kaže da joj se nakon pisanja medija ponovo vratila nada da će doći do proteza.

- Neverovatan je osećaj kad ponovo hodam. Krenula sam sa vežbama i pripremama na Banjici i ne gubim nadu da će novac biti sakupljen kako bih ponovo dobila priliku da hodam. Naporno je sve to, dodatno neizvesno zbog nedostatka novca, ali apelujem na sve ljude da pomognu koliko mogu. Kada je sakupljeno 85 odsto od potrebne sume, nadam se da ćemo uspeti i tih 15 odsto - dodaje Vesna.

Svi koji žle da pomognu Vesni mogu to da urade na sledeći način: Slanjem SMS poruke: Upišimo 939 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human939 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823206-51

Uplatom na devizni račun: 160600000082349363

IBAN: RS35160600000082349363

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA