≫ 

Dr Laza bi bio ponosan: Učenici škole u Nišu koja nosi ime velikog hirurga donirali igračke bolesnoj deci

Đaci Medicinske škole odgovorni su mladi ljudi, te su akcije prikupljanja pomoći kako za ustanove, tako i za pojedince kojima je pomoć potrebna, česte u njihovoj školi

  • 1
Niš, Medicinska škola Dr Miodrag Lazić Foto: Facebook/Medicinska škola "Dr Miodrag Lazić"

Učenici Medicinske škole u Nišu "Dr Miodrag Lazić" na inicijativu Učeničkog parlamenta, a kroz humanitarnu akciju "Čar na dar", donirali su igračke za pacijente na Odeljenju hematoonkologije Klinike za dečije interne bolesti UKC Niš.

Pomoćnica direktora škole "Dr Miodrag Lazić", Ljiljana Jelenković kaže za Niške vesti da su njihovi učenici odgovorni mladi ljudi te su akcije prikupljanja pomoći kako za ustanove tako i za pojedince kojima je pomoć potrebna, česte u njihovoj školi.

- Učenički parlament naše škole je do sada organizovao akcije za ustanovu Mara, dom Duško Radović kao i za pojedince kojima je pomoć bila potrebna. Više puta godišnje, u holu naše škole nalazi se tzv. "humanitarna kutija" za prikupljanje priloga učenika ali i zaposlenih u školi. Upravo tako su i prikupljena sredstva za igračke koje smo doneli dečijoj klinici - kazala je Jelnković.

Poklon koji su predstavnice Učeničkog parlamenta Jelena Dejanović i Mila Zdravković, donele Klinici za dečije interne bolesti, sadrži igračke koje su birane na osnovu dogovora sa predstavnicima klinike.

Podsetimo, niška medicinska škola promenila je naziv u "Dr Miodrag Lazić" avgusta prošle godine, i ponela ime primarijusa, hirurga, ratnog hirurga, direktora Urgentnog centra u Nišu, ali pre svega - velikog čoveka koji je živeo Hipokratovu zakletvu i ljudski život čuvao kao svetinju.

Boreći se za svoje pacijente, ušao je u koštac sa opakom epidemijom, ali je dr Laza preminuo od korona virusa aprila 2020. godine.

Video: Urgentni centar u Nišu poneo ime dr Laze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA