≫ 

Dr Ana se i dalje predano bori protiv karcinoma, koji se širi: Dobila je i koronu, terapija joj obustavljena

U Srbiji su, kaže Ana, iscrpljene sve mogućnosti za njeno lečenje, sledeća stanica je Beč * Za pregled joj je potrebno oko 15.000 evra

  • 7
Dr Ana Jaćimović Foto: Privatna arhiva

Doktorka Ana Jaćimović koja boluje od karcinoma debelog creva, sa metastatskim promenama, trenutno ima koronu, pa su joj obustavljene sve terapije. Korona ne bira gde će da "udari". Ovoj mladoj Paraćinki se bolest i dalje širi, a ona nije spremna da digne ruke bez borbe. Zato bi, kaže ona za Telegraf, htela da proba sa lečenjem u Beču, jer su ovde, kaže, iscrpljene sve mogućnosti.  

Za pregled joj je potrebno oko 15.000 evra, navodi ona. Na računu Fondacije "Budi human" ima oko 300.000 dinara i 3.000 evra.

Podsetimo, Ana se od februara prošle godine bori sa teškom dijagnozom. Od avgusta joj se zakomplikovalo stanje, jer se bolest proširila i ima metastaze po stomaku, mokraćnim putevima, plućima.... Zbog svega toga počeli su da joj otkazuju jetra i desni bubreg, zbog čega su joj ugradili bubrežnu sondu i hepatobilijarni dren koji nosi mesecima. Zbog progresije bolesti i na osnovu analiza iz Bostona, promenjena joj je terapija već treći put, ali nije mogla da je dobije o trošku RFZO, pa je primala na privatnoj klinici u Beogradu.

Kako nam je ranije ispričala, od avgusta samo šapuće jer je izgubila glas zbog promena na plućima.

"Činilo mi se da se sa dušom rastajem nebrojeno mnogo puta", napisala je Ana ranije u objavi. "Ali, ima nas koje nije moguće lako ubiti. Kao feniks ustajemo iz pepela i živimo! Prkosimo bolesti, prkosimo lošim prognozama, grlimo život i slavimo svaki novi dan koji uspemo da dočekamo, pa makar i na intenzivnoj nezi!"

"Neki od nas jednostavno ne umeju da se predaju!", navela je ona ranije u apelu i podsetila da je imala dva hirurška zahvata kojima je bila podvrgnuta pre godinu i po dana. Tada je izgubila polovinu trbušne duplje, a sa tim i mogućnost da ikad postane majka.

Počelo bolovima u stomaku i ramenu

Podsetimo, prvi simptomi su počeli krajem februara 2020. godine, bolovima u stomaku i ramenu. Dijagnoza je potvrđena početkom marta. Lečenje je započeto u OB Paraćin, gde je urađena prva operacija, zatim je lečenje nastavljeno u Beogradu, zbog brojnih metastaza koje su zahvatile većinu organa trbušne i karlične duplje.

U KC Srbije, na Prvoj hirurškoj klinici, 30. marta odrađena je druga radikalna hirurška intervencija, uz učešće dva hirurška tima. Nalazi su pokazali veoma agresivan tip tumora, u uznapredovaloj fazi bolesti, četvrti stadijum. Postoperativni nalaz na skeneru pokazao je i metastaze na plućima.

Ani možemo da pomognemo na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 811 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human811 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069918-09

Uplatom na devizni račun: 160600000006992682

IBAN: RS35160600000006992682

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Domina Spasić je pobedila rak dojke: Ovo je 7 simptoma na koje svaka žena mora da obrati pažnju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    18. januar 2022 | 16:35

    Eee,moj Nole,ovakvima i sa ovakvim problemima pomozi. Ne onima što bi trebalo da gore u paklu a ne da im pomažeš u požarima. Mi ćemo pomoći kao i uvek. Uspećeš draga Ana

  • Dedza

    18. januar 2022 | 16:30

    Narod nikako da shvati neke stvari. Samo prirodnim putem može se doći do pravog i trajnog izlečenja. Šta to znači? To znači na prvom mestu hrana (zdrava hrana,hrana npr. domaći beli luk,domaće jaje(ono koje je stvoreno od insekata crva paukova muva glisti...) ITD. Fizički napor SVAKI DAN do iznemoglosti!!! To leči narode!!! Imunitet koji je stvoren prirodnim putem je dobar imunitet,sve van toga nije pravi put. Bitan je i stav u glavi ali,ne onaj stav gde se predstavlja tobož optimizam hrabrost upornost a zapravo ne veruješ u izlečenje.

  • Jug

    18. januar 2022 | 22:03

    Idemo do pobede ANA, ŠTO PRE DA OZDRAVIŠ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA