Mihajlo (7) je hrabro prošao kroz operaciju tumora, ali ostao bez sluha: Porodica prodala stan da bi ga lečili

Najpre su mislili da ne govori zato što je prošao kroz veliki stres

  • 2
Mihailo Milojević Printscreen Youtube / RTV Mag

U decembru prošle godine Mihailo Milojević napunio je sedam godina. Međutim, od sedam meseci, on vodi svoje životne bitke. Kada mu je dijagnostikovan tumor na bubregu, usledile su operacije i hemioterapije.

- Kad smo mislili da se oporavlja, upisali smo ga u vrtić, međutim on nije pričao. Mislili smo da je zbog stresa, nismo hteli da forsiramo. Sve dok meni jednom nije pao poklopac šerpe iza njega. On nije odreagovao i to mi je bio signal da nešto nije u redu, da on ne čuje.

Onda smo krenuli na preglede da bi se ustanovilo da usled toksičnosti lekova Mihailo u potpunosti ostaje bez sluha. Spržili su se slušni nervi - objašnjava Mihailova mama Ana.

Ana i njen suprug, prenosi RTV Mag, živeli su sa četvoro dece na Banovom brdu, međutim, situacija ih je naterala da prodaju stan i kupe kuću u Broviću, u Obrenovcu. Slušni aparati i operacije u Srbiji, navode, nisu dali rezultate, pa je porodica potražila druga rešenja.

- Onda smo u januaru prošle godine u Beču imali operaciju gde mu je ugrađen jedan kohlearni implant. Sa njim, na to jedno uvce, on može da čuje 30 do 50 posto. Problem je što je on predugo bio u svetu tišine. On je oformio svoj vid komunikacije: mimikom, gestovima, čitanjem s usana... I postoji veliki strah kod njega da odstupi od tog sveta. Kad god se upali implant, on se strašno uplaši i povuče se u sebe - kaže majka dodajući da sa dečakom radi tim stručnjaka.

Preporuka lekara iz Beča je, dodaje, da se što pre ugradi i drugi implant da bi počeo da govori, da bi više čuo. Rekao im je i da je potrebno godinu dana aktivnog rada sa njim da bi krenuo u školu i razvijao se kao njegovi vršnjaci.

- Intervencija je bila zakazana za 28. januar. To je vrlo blizu. S obzirom na to da nam nedostaje 30-ak hiljada evra, jer je sam impant 36.000 evra, tako da će se verovatno za neko vreme odložiti. Nama to vreme ne ide na ruku, zato što je on napunio sedam godina, a centri za govor sazrevaju već sa sedam godina i time su njegove šanse da će početi da priča umanjene.

Pomozimo Mihailu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 395 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human395 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-486125-96

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002343.7

IBAN: RS35160005400002343714

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA