≫ 

"Samo molim Boga da mi dete ostane živo": Lekari i dalje ne znaju šta je palčici Sandri, bori se za svaki udah

Kako priča majka Silvija, konačno su gotovi rezultati genetske analize koja bi mogla da pomogne u postavljanju dijagnoze, ali su joj lekari poručili da te rezultate tek treba da pročitaju i protumače

  • 5

Srećni su oni koji svoje dete ne moraju da gledaju kako se iz dana u dan grčevito bori za život. Silvija Đurić iz Smederevske Palanke nije imala tu sreću, a još manje njena ćerka Sandra (17), iz milošte nazvana Palčica.

Kada pišemo o Sandri, nadamo se uvek boljim vestima, ali je njeno stanje, kako vreme prolazi, sve gore. Devojčica koja se zbog bolesti za dve godine ugojila čak 30 kilograma i visoka je tek nešto više od metra, ponovo je smeštena u Dečju klinika Tiršova.

- Plašim se da je ne uguši voda. Svakog dana izbaci više od dve litre - govori majka Silvija i više ne uspeva da zadrži suze.

Genetska analiza koja bi mogla da pomogne da se malenoj lavici Sandri konačno postavi dijagnoza, gotova je, ali njene rezultate lekari tek treba da pročitaju i protumače.

- Ljute se na mene kad ih ubrzavam. Ali, plašim se svakog dana za Sandrin život. Sve je više naduvena. Samo molim Boga da mi dete ostane živo - priča Silvija.

Sandra je izgubila volju. Ima 17 godina, a ne može ni da izađe, ni da se druži.

- Šta da joj kažem, kako da je ohrabrim? Dete je, kao i svako drugo. Želi da sedi sa drugaricama, a ne u bolničkoj sobi prikačena na milion cevčica - dodaje neutešna majka.

Na sve to, Silvija je samohrana majka, a zbog Sandrinog stanja ne može da radi, jer stalno mora da bude uz ćerku i pomogne joj kad krene da se guši.

Ona planira i da, čim Sandra dobije dijagnozu, a što se nada da će biti nakon genetske analize, pokrene akciju za njeno lečenje u inostranstvu, zbog čega je još ranije počela da prikuplja novac.

Podsetimo, ovoj preslatkoj devojčici do sada je utvrđeno da pati od sistemske bolesti vezivnog tkiva, reumatoidnog vaskulitisa i epilepsije, a zbog vode koja joj se nakuplja u organizmu, dobija stravične napade gušenja. Sandra je zbog bolesti visoka tek nešto više od metra.

Silvija i Sandra primaju dečji dodatak i socijalnu pomoć, što im nije dovoljno da plate ni ono najosnovnije, hranu i kiriju od 100 evra.

Ako želite da pomognete Sandri, novac možete uplatiti na račun 200-125222501-36 ili se javiti njenoj mami na broj 061/293-28-71.

Video: Sandra Đurić (16), palčica iz Smederevske Palanke bori se za život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA