Denis je u komi 7 meseci, doživeo nesreću na Vidovdan: Svi su se digli na noge, mama se bori, red je i na nas

Denis može da ide na operaciju mozga u Hrvatsku, ali potreban novac prevazilazi mogućnosti porodice

  • 21
Denis Milovanović pomoć humano

Foto: Privatna arhiva

Denis Milovanović (23) iz Sedlara kod Svilajnca je pre sedam meseci imao saobraćajnu nesreću i od tog trenutka je u komi. Porodica je nedavno saznala da Denis može na operaciju mozga u Hrvatsku, ali je za nju potrebno najmanje 60.000 evra. Njegovi drugovi su se odmah organizovali i počeli sa akcijama prikupljanja novca, a onda su se pridružili i ostali građani, opština, Crveni krst i Dom zdravlja.

Denis je 28. juna prošle godine na Vidovdan doživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada je automobil u kojem je bio sa drugovima sleteo sa puta.

On je bio najteže povređen od svih i pao u komu iz koje se ne budi već sedam meseci.

- Denis je poslednjih pet meseci u budnoj komi, što znači da su mu oči otvorene, ali ne reaguje - kaže za Telegraf.rs njegova majka Tanja.

Šansa za spas postoji - u pitanju je operacija mozga u Hrvatskoj za koju je potrebna određena svota novca.

Majka Tanja kaže da su početkom januara bili tri dana u Zagrebu, gde su lekari pregledali Denisa.

- Ta procedura se sastoji iz dve etape - prva je bila neurološki pregled u Zagrebu, gde su lekari otkrili u kakvom je stanju. Bio je i poznati neurolog iz Amerike, koji je dao odobrenje za operaciju - govori majka mladića.

Sledeći korak je operacija mozga, za koju je potrebno sakupiti novac. Naša sagovornica ističe da još uvek ne znaju koja je svota u pitanju i da čekaju specifikaciju.

- Nakon operacije i 10-ak dana u bolnici, Denis će ići na rehabilitaciju koja će trajati par meseci. Biće mu ugrađen i stimulator koji se posebno naručuje iz Japana. Sve to treba da se plati i mi čekamo da nam iz Zagreba pošalju koliko će to tačno koštati - objašnjava Tanja.

Kako kaže, okvirna cifra se kreće oko 60.000 evra, ali porodica još uvek čeka specifikaciju, na osnovu koje bi mogli da apel objave i preko nekih udruženja za pomoć.

Denis Milovanović pomoć humano plakat

Foto: Budi human

Tanja ističe da ne postoji neki vremenski okvir za izvođenje operacije, ali da će ih klinika u Zagrebu primiti čim prikupe novac.

- Mi već sedam dana čekamo da nam pošalju specifikaciju i tu gubimo vreme - objašnjava ona.

Međutim, njegovi drugovi ne gube vreme. Oni su se, kako Tanja kaže, prvi organizovali i krenuli u prikupljanje pomoći za druga.

Sada je cela opština na nogama. Za danas je organizovan humanitarni turnir u malom fudbalu, a za 4. februar je zakazana humanitarna žurka u diskoteci u Svilajncu.

- Njegovi drugovi su prvi pokrenuli akciju, a onda se pridružila Opština, Crveni krst, Dom zdravlja. Mi kao porodica pokušavamo isto da skupimo novac, pa su se tako organizovali i golubari čiji je moj suprug član, Dom zdravlja u kojem radim - kaže Tanja, koja je inače medicinska sestra.

Porodica i svi oni koji poznaju i vole Denisa nadaju se da će se on uskoro probuditi i ponovo biti onaj stari.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, molimo Vas da to uradite na sledeći način:

Tekući račun za uplatu

325-9300500237646-44 Tanja Mihailović (OTP banka)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kakvi smo to ljudi😔

    22. januar 2022 | 14:20

    Sram vas bilo vi koji dajete ovakve negativne komentare, ne dao Bog nikom da se nadje u situaciji da mora da trazi pomoć, ako ne možete da pomognete nemoj ni da komentarišete, kako bi vi da se nadje te u nedaj Bože ovakvoj situaciji, SRAMITE SE!!!!

  • Blok

    22. januar 2022 | 15:32

    Dajte sms

  • Vip

    22. januar 2022 | 14:50

    Kad smo im dali onolike vakcine za dž mogu valjda i oni da operišu dečka besplatno. Vučiću reaguj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA