≫ 

Marija imala mrlju na preponi, a onda je otkriveno da boluje od retkog kancera: "Lekari nisu sigurni u ishod"

Namenski račun za donaciju novca je: 200-123138007-25

  • 0
Marija Gambošević

Foto: Privatna arhiva

Trinaestogodišnja Marija Gambošević iz Šarbanovca, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Stanoje Miljković“ boluje od teške bolesti. Pre dve godine lekari su porodici saopštili da mala Marija boluje od teškog i retkog oblika kancera „Dezmoid“. U početku je to bila mala mrlja na preponi, a kasnije se bolest proširila na stomak.

Marija je do sada operisana dva puta, ali, kako kažu članovi porodice, bez vidljivih rezultata. Trenutno se nalazi na Institutu za majku i dete u Beogradu, a prema iskazima lekara, vremena više nema. Ipak, porodica je odlučila da pomoć potraži van Srbije, ne bi li devojčici spasili život. Kako Gamboševići nisu u mogućnosti da obezbede novac za dalje lečenje, neophodna je pomoć svih ljudi dobre volje.

Do pre samo dve godine, Marija Gambošević (13) iz Šarbanovca imala je bezbrižno detinjstvo. Igrala se sa svojim vršnjacima, učila i radovala svakom novom danu, sve do trenutka kada su lekari saopštili da boluje od retke bolesti – kancera „Dezmoid“. Najpre joj se javio u obliku mrlje, da bi kasnije dospeo u stomak i u potpunosti joj narušio zdravlje. Nakon dve operacije lekari kažu da spasa nema, ali se porodica odlučila da pomoć potraži van Srbije, prenosi portal Radio Magnum.

- Marija je u izuzetno teškom stanju. U početku su to bile neke otekline da bi se karcinom proširio i zahvatio polovinu abdomena, Sada se čeka da se njeno stanje popravi i da se uradi snimak na skeneru koji bi morali da pošaljemo u Tursku. Postoji i druga mogućnost da se operacija obavi i u Nemačkoj, ali za to nemamo novca - ističe Marijina sestra Maja Balanović Prvulović, prenosi RTV Bor.

Za operaciju trinaestogodišnje Marije u inostranstvu potrebno je 250 hiljada eura. Akcija prikupljanja novca traje nekoliko meseci, ali je obezbeđeno samo desetak odsto potrebnih para.

- Vremena za odlaganje operacije očigledno više nema. Ukoliko se novac ne sakupi što pre, ni lekari više nisu sigurni u ishod operacije. Zato pozivamo sve zaposlene da se odreknu dnevnice, jer samo na taj način možemo da obezbedimo toliko novca - dodao je Dalibor Jović.

U svakom slučaju ishod akcije Udruženja Borci za Bor zaista ne bi trebalo da bude doveden u pitanje. Jedna dnevnica nije mnogo, pogotovo ako se zna u koje svrhe se daje. Da tragedija porodice Gambošević bude još veća mala Marija je, ne tako davno, izgubila zbog teške bolesti najpre sestru, a zatim i oca, koji toliku bol nije mogao da preživi.

Privatna dečija klinika „Acibadem“ u Istanbulu je možda jedini način da se maloj Mariji spasi život, ali porodica nema dovoljno finansijskih sredstava za lečenje. Majka Irena koja je prošle godine ostala bez supruga, radi u kompaniji „Zi-Đin“ u Boru, ali polovična plata koju prima zbog odsustva sa posla jer je u bolnici sa malom Marijom, je nedovoljna da se što pre prikupi novac.

Za početak, za lečenje male Marije neophodno je oko 30.000 evra. „Borci za Bor“ su zajedno sa humanim ljudima do sada prikupili 10.000 evra, što je nedovoljno za Marijin odlazak u Tursku.

Porodica moli sve ljude dobre volje da koliko su u mogućnosti doniraju novac, kako bi mala Marija započela novu borbu protiv te opake bolesti.

Namenski račun za donaciju novca je: 200-123138007-25 Irena Gambošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA