≫ 

"Ne liči na sebe, nema više njen lik i pogled": Lepotica Sanela kopni, mama moli za pomoć, priča o lekaru boli

Alesandrovčanka obolela sa 25 godina, već tri godine vodi borbu za život, punu posrnuća i malih pobeda

  • 38
Sanela Vidojević Foto: Facebook/Sanela Vidojevic, Privatna arhiva

Sanela Vidojević iz Aleksandrovca ima 28 godina i tri godine najteže borbe za sobom. Kako je Telegraf.rs već pisao o životu sa bolom jedne vanredne lepotice, ona je u cvetu mladosti morala da pokaže zube neprijatelju u neljudskom obličju. Za tumor male karlice saznala je sa 25. Najpre se lečila u zemlji, potom u inostranstvu, a sada je kod svoje porodice - okružena onima koji je najviše vole, a koji joj ne mogu pomoći.

Njihova jedina nada sada je da će se prikupiti novac za lek iz Švajcarske.

- Nema više operacija. Ne bismo smeli, ona je sad toliko slaba. Nije više ona. Sasvim joj se lik izmenio, nema više ni njen pogled - kaže majka Slađana u razgovoru za Telegraf.rs.

Jedna nemoćna devojka sa fotografije zbunjenom čitaocu zadaje muke kako bi je se setio u nekadašnjem sjaju - duge tamne kose, visoku, vitku, ženstvenu.

Sanela Vidojević Foto: Privatna arhiva

- Desio se veliki propust. Lečena je prvo u Srbiji. U Beogradu je imala prvu operaciju, vađen je kao tumor - kaže nam njena majka Slađana, već onim "kao" jasno dajući do znanja šta zaista misli: - Onda je trebalo da ode na hemioterapiju, što je konzilijum odlučio posle operacije.

Potom je usledio razgovor sa lekarom.

- Doktor je rekao: "Nemoj, Nela, da ideš. Ti si mršava sada, nećeš moći da izdržiš. Oni ne znaju šta sam ja uradio." Kao, sve je očistio kako treba - izgovora opet naglašavajući ono "kao".

Usledila je i prva mala pobeda.

- Ona se obradovala, dete. Toliko bila radosna, zagrlila ga je - navodi majka.

Ipak, radost nije potajala. Posle tri meseca na kontroli, bez hemioterapije, bolest se porširila, a Sanela je upućena u Kragujevac. Tamo se lečila oko šest meseci.

- To je bilo za vreme korone. Imala je mesec dana zračenja, sve je isprimala, ali nije osećala da joj je dobro. Ona se non-stop žalila. Imala je i temperaturu i bolove. Svaki dan smo išli na razgovor kod doktora. Međutim, ništa je nije uzimao za ozbiljno. Hladnokrvno. Bila je jaka doza zračenja, creva su joj bili pogoreli. Kada je trebalo da uzme otpusnu listu, ona je rekla da bolove ima i dalje, a on joj je kazao da je to normalno. Napisao je da je pacijent u dobrom stanju, da je kontrola za tri meseca. Međutim, ona se vratila kao da se nije ni lečila - priča majka, sa manje gorčine u glasu nego što njene reči sugerišu.

Aleksandrovčani je poslali u Tursku

Utom su dobili pomoć sugrađana, koji su njena dokumenta poslali u Tursku. Tu počinje lečenje u inostranstvu.

- Tamo su nam rekli da ima šansu. I išla je prvo na dve terapije u Tursku. Kada je trebalo da ode za treću, ona je dobila baš jake bolove. Otišla je nikakva. Tamo su otkrili da umalo nije dobila sepsu. Popucala su joj creva i taj gnoj se razlio po stomaku - kaže dodajući da su zahvaćeni desni kuk, karlica, mišići: - Imala je tešku operaciju.

Utom je ponovo krenuo oporavak.

- U januaru ove godine se javio novi problem. Opet operacija, bila je dva meseca na odeljenju u Turskoj - kaže dodajući da su lekari još jednom povukli potez koji je u nekim kasnijim tumačenjima naišao na osporavanje: - Svi kažu da nisu smeli da joj vraćaju stonu, tu kesu za pražnjenje. Kako su joj vratili stonu, ona se od februara meseca vratila iz Turske sa istim bolom.

Majka objašnjava da je u aprilu ponovo otišla u Tursku, te da je poslata na skener. Uočene su nove promene. Nade da su u pitanju ciste, a ne tumori razbio je lekar koji ju je prvi operisao. Rekao im je da ne smeju da ih diraju.

Vratila se u Srbiju. Jedino se privatna klinika iz Beograda usudila da je primi na lečenje.

- U maju je postalo sve gore. Krenula je da mršavi, ne može ništa da jede, jedva su je prihvatili u prvatnu bolnicu. Bila je rizična poslednja operacija, da li će uopšte da se probudi - objašnjava majka Slađana.

Sanela se naravno probudila. Privatnici su je uputili u državnu bolnicu, ali bez uspeha.

- Tu su nam rekli da mora hitno da legne u bolnicu, a niko je nije prihvatio. Išla su deca, vodili su je, govorili su im: 'Tu je kraj, to je to'.

Porodica se ne miri sa time, već apeluje na sve koji mogu da pomognu. Žele da joj obezbede lek iz inostranstva, koji im je poslednja nada.

Dinarski tekući račun broj

200 124685826 55

Sanela Vidojević, Koznica

Banka Poštanska štedionica a.d.

U nastavku je i devizni račun:

Devizni račun, Sanela Vidojević Foto: Privatna arhiva

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA