Zlatokosoj Heleni tumor se proširio, majka pušta suze samo iza njenih malih leđa: Hitno im treba naša pomoć

Upišimo 707 i pošaljete SMS na 3030

  • 1
Katarina Gavran Foto: Privatna arhiva

Helena Gavran (7) ujedinila je Srbiju od momenta kada je počela njena borba protiv zloćudne i teške bolesti, a ona se držala kao lav iako je samo malena devojčica, tek zakoračila u život. Na kratko je ta borba prekinuta.

Stigle su vesti da je devojčica prelepe zlatne kose pobedila tumor na mozgu. Zloćudna bolest, nažalost, podmuklo se vratila.

Malena Helena već godinu dana boravi u Rusiji gde se leči, ali joj je sada ponovo potrebna naša pomoć i to hitno. Tumor se proširio. Ova vest pokosila je Helenine roditelje, ali hrabra majka suzu pusti samo iza njenih malih leđa.  

Ova potresna fotografija više od bilo kojih reči svedoči o najvećem bolu koji jedna majka može da doživi.

- Mi smo u Moskvi već godinu dana na lečenju, prošli smo kroz hemoterapije. Međutim, sad, 15. septembra, na magnetu se bolest nažalost ponovo proširila i doktorka nas šalje na proton terapiju u Sankt Peterspurg koja bi trebalo da počne najkasnije za 7 dana. Mi smo od skoro počeli da apelujemo za prikupljanje novca kada smo na fondaciji ostali bez sredstava. Iskreno, nismo to hteli kroz celo lečenje, jer smo smatrali da je možda nekome u tom momentu, kada smo mi imali, potrebnije. Međutim, sada nam je opet novac potreban za proton terapiju, kao i za novi smeštaj u drugom gradu, putne troškove, prateću uslugu bolnice - kaže za Telegraf majka Katarina.

Heleni je bolest otkrivena kada je počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svet došla njena najmlađa sestra, treća ćerkica u porodici.

U avgustu 2019. joj je dijagnostifikovan hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za oporavak dalo je lečenje u inostranstvu. Negde baš početkom novembra 2019., suma od pola miliona evra je prikupljena i Helena je otišla put Pariza.

Javnost je od momenta kada se pojavila priča o Heleni bila ujedninjena, a njene reči paraju dušu.

- Ponovo ću biti zlatokosa, porašće mi kosa - bile su tada reči hrabre devojčice, kojoj je sada pomoć hitno potrebna i ima samo sedam dana da ode na lečenje.

Pomozimo Heleni:

Slanjem SMS-a: Upišete 707 i pošaljete SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišete human707 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-54000042539-35

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    19. septembar 2022 | 16:26

    Srećo nismo te zaboravili. Narode moj, hajmo opet složno. ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA