≫ 

Povredio je nogu na fudbalu, a onda na pregledu čuo strašne vesti: Mali David ima još 4 dana da sakupi novac

Upišimo David i pošaljimo SMS na 3800

  • 1
David Petrović, leukemija, humano Foto: Privatna arhiva

Mali David  Petrović (10) iz Svilajnca ima samo jednu želju - da bolničku postelju u koju je upao zameni fudbalskim terenom, na kojem je nekad bio veseo i zdrav dečak.

On se bori sa leukemijom i hitno mu je potrebna naša pomoć. Roditelji su iscrpeli sva novčana sredstva, a treća transplantacija je zakazana u Turskoj za svega pet dana. To znači da David ima još svega četriti dana (ne računajući dan puta), da uplati novac bolnici.

David je bio razigrani dečak i živeo svoje dečake snove, maštao je postane fudbaler i to je trenirao. Jednog dana, David je povredio nogu, a na pregledu su doktori, sasvim slučajnio, otkrili da dečak ima leukemiju.

Ništa nije ukazivalo da dečak ima tešku bolest, koja razara organizam.

- On je bio zdrav dečak. Kada se povredio na fudbalu, saznali smo da ima leukemiju. Rekli su nam da je jedina opcija transplantacija koštane srži - priča majka Silvana.

Jedini donor od cele porodice bila je Davidova sestra koja je u tom trenutku imala samo četiri godine.

- Svi smo uradili testove, ali je sestra bila kompatibilna 100%, a muž i ja po 50 odsto. Ona mu je donirala srž i sve je bilo kako treba. Međutim, nakon mesec dana smo saznali da je njegovo telo odbacilo njene ćelije.

Uprkos lošim vestima, nisu odustali. Nastavili su da se bore, a onda se dogodila i druga transplantacija. Ovoga puta, majka je bila donor.

- Donirala sam i ja, ali ni to nije potrajalo. Nakon 90 dana smo saznali da su ćelije pale na 66% i da transplantacija nije uspela. Rekli su nam da se opaka bolest vratila

Kako kaže majka Silvana, nadaju se najboljem. Zakazana mu je transplantacija u Turskoj, ali problem prave novčana sredstva.

- Transplantacija košta 150.000 evra, mi zasada imamo 4 miliona donacija i oko 2 miliona na porukama. Ljudi su zamolili Tursku da nas ipak prime, i da damo 90.000 evra, a ostatak da nastavimo da skupljamo. Oni su pristali i putujemo u Tursku prvog oktobra. Nadamo se da će ova treća transplantaciji uroditi plodom - kaže majka Silvana.

Pomozimo Davidu da ode na transplantaciju!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke sa sadržajem "30" na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200 RSD)

Svrha uplate: "David Petrović"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatka

    26. septembar 2022 | 21:24

    Dala bih svoj život a da NIJEDNO DETE NA SVETU NE BUDE BOLESNO !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA