≫ 

Kada će mali Pavle dočekati da izgovori prvu reč: Operacija odložena zbog srca, ali stižu ohrabrujuće vesti

Novčanu pomoć namenjenu za ovu porodicu možete uputili na račun udruženja Danice Dimitrijević, koja je više puta obišla porodicu i pokrenula akciju za njih

  • 0
Zdravinje Kruševac porodica Dimitrijević

Foto: Facebook

Dečak Pavle (3) iz sela Zdravinje kod Kruševca, koji zbog rascepa usana i nepca ne može da govori i jede samo kašice, trebalo bi da bude operisan tokom sledeće sedmice.

- Čula sam se sa njegovom mamom, rekla mi je da će Pavle biti na programu od ponedeljka, pa će, uz konsultacije lekara, biti utvrđen i termin za operaciju. Nadamo se da će se operacija desiti do srede - rekla je za naš portal Danica Dimitrijević, humanitarka iz Kruševca, iz udruženja "Mi pomažemo, priključite se i vi".

Ona je dodala da je Pavle sada dobro.

- Dečak je dobro, svi rezultati su dobri, sumnje da mu srce nije u redu ispostavlile u se, srećom, kao netačne - priča Danica. 

Podsećamo, Doktor Branislav Trifunović pregledao je ranije malog Pavla i zakazao mu operaciju preko reda, budući da je lista čekanja poduža, a Pavle je zakasnio sa operacijom koja je trebalo da se uradi do treće godine. Ipak, operacija je otkazana.

- Pavlu je zakazana operacija za 26. septembar kod Dr Trifunovića koji je jako divan čovek. On je sada dobro, priprema se i zamolili smo roditelje da smanje posete kako bi mu sačuvali zdravlje pred operaciju. Znamo kakvi su mu rezultati bili, i da je krvna slika bila jako loša, i sada mora da se čuva - priča za Telegraf.rs Danica Dimitrijević, humanitarka iz Kruševca, iz udruženja "Mi pomažemo, priključite se i vi".

Osim što mali Pavle ima teške zdravstvene probleme, on sa svoje dve sestre, bratom i roditeljima živi u jako teškim uslovima, u trošnoj kući, na koju sam pogled izaziva veliku tugu. Čini se čak da kuća neće pregurati zimu.

Ovakav problem kod dece inače se rešava operacijom do četvrtog ili petog meseca života, što kod Pavla nije bio slučaj. Isto tako, problem mu pravi konjuktivitis zbog kog slabo vidi, a u poslednje vreme i otežano diše.

Novčanu pomoć namenjenu za ovu porodicu možete uputili na račun udruženja Danice Dimitrijević, koja je više puta obišla porodicu i pokrenula akciju za njih.

Br dinarskog računa 340-11031144-85

Br deviznog računa IBAN

35340000001103114485.

Video: Bračni par Šikora na putu ka cilju koji život znači: Voze ka Lenkinom prvom koraku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA