Mali Srđan je prevremeno rođen i prošao je golgotu: 2 ciste na mozgu bile su pred pucanjem, bori se da prohoda

Pomozimo Srđanu slanjem 90 na 2407

  • 0
Srđan Jovanović Foto: FONDACIJA – humanost bez granica

Srđan je prevremeno rođena beba. Zbog krvarenja na mozgu, 3 na 4 stepen, ugrađen mu je VP šant (uređaj koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak). Nakon dva meseca koje je proveo u bolnici napokon dolazi kući, a roditelji po savetu lekara nastavljaju kontrole.

Godinu dana kasnije, na pregledu kod neurohirurga otkrivene su mu dve ciste na mozgu, koje su bile pred pucanjem. Srđan ostaje u bolnici na hitnoj operaciji. Nakon mesec i po dana pušten je na kućno lečenje. Šest meseci nakon operacije doktori ih upućuju na fizijatra. Zbog prestanka pokreta desne ruke i noge, Srđan dobija dijagnozu cerebralne paralize i epilepsije. Srđan je uporan i svaki dan radi vežbice i pije terapiju, eftil i kepru zbog napade epilepsije.

Srđan Jovanović Foto: FONDACIJA – humanost bez granica

Da bi Srđan prohodao neophodna su mu sredstva za matične ćelije, fizikalne terapije, operacije u zemlji i inostranstvu, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, putne troškove i za apoteku.

Porodica nije u mogućnosti da finansira lečenje pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Srđanu da prohoda, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 90 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Srđanu!

Dinarski račun: 160-471457-62

Devizni račun: 00-540-0002179.5

IBAN: RS35160005400002179590

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA