≫ 

Mali Vukan se sada okreće sam, vežba i sedenje: Porodica SMA bebe se javila iz Budimpešte, ima jednu molbu

Vukan je pre dve nedelje skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja "zolgensmom", koju je primio pre 4 meseca

  • 1
Vukan Stoiljković, Budimpešta

Printskrin:Facebook/Da i Vukan pobedi SMA

Porodica malog Vukana Stoiljkovića, SMA bebe, javila se iz Budimpešte gde on nastavlja sa terpijama. Kako navode u objavi, dečak je skinut sa steroida koje je primao tri i po meseca i svakim danom oseća se sve bolje.

- Pozdrav, drugari! Javljamo se iz Budimpešte. Vukan je pre dve nedelje, nakon 3,5 meseca korišćenja skinut sa steroida koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom, koju je primio pre 4 meseca. Presrećni smo jer je svaki dan sve bolje, intenzivno vežba sa nama i terapeutima i pokazuje dobar napredak. Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije - navodi se u objavi na Fejsbuku.

- Hvala dragom Bogu i svim ljudima velikog srca koji su nam pomogli da mu pružimo mogućnost da primi terapiju i radujemo se svakom njegovom napretku. Budite uz nas, a mi ćemo vas izveštavati o svakom novom Vukanovom koraku napred.

- Ovim putem bismo vas i zamolili za makar jedan sms sadržine 1348 na 3030 ili uplatu po mogućnosti za našu sugrađanku Tijanu, koja ima dijagnozu G 35 - Sclerosis Multiplex. Tijanino stanje se pogoršalo, potrebno je što pre sakupiti sredstva za odlazak na lečenje u Rusiju. Hajmo, naša snažna armijo, da još jednom životu damo šansu i mogućnost za izlečenje, 1348 na 3030 - pozvala je Vukanova porodica.

 

Reč je o Tijani Stojiljković (34), koja boluje od G 35 - Sclerosis Multiplex, bolesti centralnog nervnog sistema gde imuni sistem napada sopstvena tkiva. Oboleli od ove bolesti mogu da izgube sposobnost samostalnog hoda ili hoda uopšte.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95% kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane na svoje noge.

Porodica je dosadašnje lečenje finansirala sama i iscrpela sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što pre nastavila sa lečenjem u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za HSCT tretman, putne troškove i troškove smeštajau toku lečenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    30. septembar 2022 | 08:50

    Hajdemo narode, posaljite po jedan SMS za malu Tijanu, to je samo 200 dinara, setimo se koliko potrosimo razovarajuci sa mobilnih telefona, stvarno ova suma od 200 dinara nije velika a mnogo ce pomoci detetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA