Drugari iz vrtića ulici otvorili srce: Petogodišnjaci tapšu Nađi, rekla im da ide u Ameriku da ozdravi

Novac sakupljen za dve operacije, nedostaje pomoć za postoperativni period

  • 0

U Čačku je održan humanitarni bazar "Ulica otvorenog srca, za Nađin prvi korak". Humanitarna akcija je organizovana kako bi se pomoglo u lečenju petogodišnje Nađe Đerović, koja boluje od cerebralne paralize.

Nije prvi put da vrtić i predškolska ustanova skupljaju pomoć za petogodišnju devojčicu. Ovoga puta, organizovali su ulicu otvorenog srca u nadi da će uspeti uskoro da napravi prve korake, piše RTS.

Akciji su se mnogi odazvali. Nađa Đerović prevremeno je rođena i boluje od cerebralne paralize. Od rođenja traje bitka za njeno zdravlje. Predstoje joj dve operacije u Americi.

- Očekujemo mnogo od operacije u Americi. Novac je sakupljen i uplaćen na račun bolnica, ali ono što sada nedostaje jeste novac za postopertivni period. U naredne dve godine to je puno novca i svaka podrška nam puno znači - rekla je Milica Đerović, Nađina majka.

Kaže da Nađa napreduje na fizikalnim terapijama, ali da se tek posle operacije u Americi očekuje značajnije poboljšanje.

Na humanitarnom bazaru Nađu su prvo dočekali drugari iz vrtića. Kako bi se pomoglo, učestvovali su i lokalni bendovi, izloženi domaći proizvodi, nakit i umotvorine. I sve u to u dvorištu i ulici gde se nalazi vrtić "Poletarac" koji Nađa pohađa već tri godine.

Ovom manifestacijom smo želeli da pokažemo da smo svi tu za malu Nađu, kaže Suzana Simeunović, direktorka PU "Moje detinjstvo".

- Dosta građana se odazvalo, Nađa je jedna harizmatična i pozitivna devojčica čiji osmeh pleni. Sve nas je kupila tim osmehom, rekla je da ide u Ameriku kako bi ozdravila i vratila se da trči i druži sa svima nama - rekla je Slađana Milutinović, Nađina vaspitačica.

Tokom proteklih meseci za pomoć Nađi u Čačku su organizovani i sportski turniri, a novac se prikuplja i preko humnitarne fondacije.

Pomozimo Nađi

Slanjem SMS poruke: Upišimo 946 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human946 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823232-70

Uplatom na devizni račun: 160600000082357996

IBAN: RS35160600000082357996

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Sramotna pljačka u Novom Sadu: Maloletnik ukrao kutiju sa humanitarnom pomoći iz pekare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA