Melinda na skupoj terapiji u Beču, novca nestaje: "Deca stalno pitaju za nju, da li će se igrati kao pre"

Uprkos svim nedaćama mlada Subotičanka ima veliku volju za životom

  • 0

Vreme neumitno teče, a Melindina želja za životom je snažna. Uprkos svim nedaćama koje su je za kratko vreme zadesile, hrabra Subotičanka želi da još mnogo godina bude podrška svojim ćerkama, supruga, prijatelj i oslonac svima koji su danas svim srcem uz nju u njenoj životnoj borbi. Šanse za izlečenje su dosta dobre, ali dalje terapije su finansijski pozamašne.

Do pre dve godine Melinda Sabo (39) bila je vedra mlada žena, puna života i ljubavi za svoje dve ćerkice od tri i osam godina, porodicu i prijatelje. Sve lepe trenutke, planove i želje zaustavila je dijagnoza – karcinom debelog creva, a potom i metastaze na jetri. Jedini spas i nada da će ponovo biti sa svojom decom su terapije na bečkoj klinici koje koštaju, za njene najbliže, nedostižnih 150.000 evra, piše Subotica.com.

- Pre dve godine, počeli su bolovi u stomaku... Onda su joj dijagnostifikovali karcinom debelog creva, vrlo brzo je došlo do operacije i činilo se da će sve biti u redu. Međutim, nakon šest meseci njoj su se promene pojavile na jetri. Usledila je hemioterapija, više od tri meseca, ali, nije dala nikakve rezultate, nažalost. U Sremskoj Kamenici nisu je ni operisali, nego su ponovo predložili neku inovativnu hemoterapiju, za koju se ispostavilo da ne može da je primi – priča njena majka Irena Sabo.

Porodica i prijatelji dali su sve od sebe da nađu način da pomognu Melindi, a njene drugarice iz detinjstva, Kristina i Lara, uspele su da stupe u kontakt sa klinikom iz Beča, gde su, posle pregledane dokumentacije, rekli da postoje velike šanse da se izleči ukoliko što pre počne sa terapijama.

- Uradili su joj sve analize i sreća u svoj nesreći je što se karcinom zadržao na jetri, tako da su nam oni dali šansu da se odgovarajućim lečenjem može pomoći našoj Melindi. Uspeli smo da skupimo 15.000 evra da ode na prvu hemoterapiju u Beč i ona je sada tamo.

Kako su to intenzivne terapije, oseća se jako slabo, ali kažu da je to normalno - objašnjava majka, pokušavajući da zadrži suze: - Svake dve nedelje predstoji bar tri do četiri terapije da primi, jer je terapija invazivna da uništi te maligne ćelije na jetri. I nažalost, svaka terapija košta po 15.000 evra, a procene su da sve ukupno košta oko 150.000 evra.

Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela resurse, pa se putem Fondacije “Budi human” obratila ljudima velikog srca da pomognu koliko su u mogućnosti.

- Svaki dinar, svaka poruka nama jako znači. Jako mi je teško, ali mi je i puno srce kada vidim da nismo sami u ovoj našoj borbi i zahvaljujem se svima koji su nam do sada pomogli - iskreno će Irena: - Nedavno je unuka došla iz škole i rekla da njeni drugari skupljaju novac da njena mama ozdravi. To mi je baš teško palo iako se trudim da pred unukama sakrijem suze i kako se zaista osećam. Ali njima jako nedostaje mama, stalno pitaju kada će se vratiti, da li će se igrati kao pre. Govorim im da hoće, a nadam se da će uz pomoć dobrih ljudi Melinda opet biti sa svojom decom i svima nama.

U ovu akciju, za Melindin opravak, možete se uključiti i vi! Donacije se upućuju putem Humanitarne fondacija "Budi human".

Uplata na namenske račune - dinarski 160-6000001468139-14, devizni 160-6000001468118-77 (IBAN: RS35160600000146811877, SWIFT/BIC: DBDBRSBG), platnom karticom ili na Paypal.

SMS poruka 1336 na broj 3030 (200 dinara) za sve srpske mreže.

Video: Bračni par Šikora na putu ka cilju koji život znači: Voze ka Lenkinom prvom koraku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA