≫ 

Otac ratnice Tamare koja boluje od tumora: "Operacija je bila uspešna, vratili smo joj osmeh na lice"

Upišimo 1243 i pošaljimo SMS na 3030

  • 2
Tamara Prokić Foto: Privatna arhiva

Tamara Prokić je do pre godinu dana bila jedna sasvim obična desetogodišnja devojčica. Išla je u školu, družila se sa vršnjacima i uživala u igri. A onda su roditelji primetili promene koje su ukazale na strašnu dijagnozu - maligni karcinom na moždanom stablu, agresivni tumor punog naziva Diffuse Intrinsic Pontine Glioma (DIPG).

Njen otac  Nebojša Prokić tvrdi da je pronađen novi uzrok Tamarinih zdravtsvenih problema, bolest poznatija kao hidrocefalus. Kako kaže, Tamara je danas uspešno operisana i tek predstoji oporavak, ali i nastavak borbe.

- Dugo se nismo javljali jer jednostavno nismo znali šta da kažemo. Tamara se svakim danom sve lošije osećala, imala sve više kako motoričkih, tako i fizioloških problema, ali smo se sa svime time borili dok nisu počele nesnosne glavobolje praćene mukotrpnim povraćanjem izazvanim bolom. Kako preporučeni analgetici od strane lekara nisu imali više nikakvo dejstvo, urađen je CT koji je pokazao novi uzrok svih navedenih problema - hidrocefalus. Na sreću, u trenutku najgoreg bola do sada, Tamara je već bila hospitalizovana i bila je izvršena priprema za postavljanje drena (šanta), kako bi se mehaničkim putem oslobodio pritisak na moždane komore. Operacija je danas uspešno izvedena po hitnom postupku, a uz očekivani rezultat zahvata dobili smo i najdragoceniju nagradu - vratio se Tamarin osmeh !

Slede nam dani oporavka ali i nastavak naše glavne borbe #ZaNašuTašu - napisao je on na Fejsbuk profilu.

Podsetimo, u februaru prošle godine, u roku od samo 24 sata, Tamara je naglo izgubila osećaj u desnoj strani tela.

- Gotovo joj je otkazala cela funkcija desne strane, nije mogla da pomera prste na rukama i noga je počela da joj se uvija ka unutra. S obzirom na to da smo vodili računa zbog naglog rasta, prvo smo mislili da su možda u pitanju neki priklješteni nervi i da bi nekom fizikalnom terapijom to trebalo da se isprati. Ali za nešto više od sledećih 10 sati, njoj se paralisala i leva strana lica i tu smo videli da je nešto ozbiljnije. Otišli smo u dežurnu dečju kliniku na pregled. Posle preliminarnih ispitivanja, otišli smo na magnetnu rezonancu - rekao je tada Nebojša.

Za Tamarin život! Budimo humani!

Pomozimo Tamari!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1243 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381561-79

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001381527-84

IBAN: RS35160600000138152784

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Video: Ilija otežano hoda i govori, ali terapije pomažu: Hitno potreban novac za matične ćelije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA