≫ 

Preslatka Jana bila je mrvica na rođenju, a u sebi je imala tumor od pola kilograma: Danas ne može ni da mokri

Dinarski račun: 160-6000001465607-44

  • 0
Jana Pavlović, operacija, ogroman tumor, Foto: Budi human

Četvorogodišnja Jana Pavlović iz Niša, rodila se sa ogromnim tumorom, koji se nalazio u predelu kičme, abdomena i desnog gluteusa. Rođena je sa 2.750 grama, a sam tumor je bio težak oko 450 grama. Odmah je počela i borba za Janin život. U Nišu nisu davali nikakve nade da će Jana preživeti, pa su roditelji potražili mišljenje lekara iz Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

Prvu operaciju je imala posle petnaest dana od rođenja, trajala je 8 sati, a nakon nje je Jana u klinici ležala sama skoro dva meseca. Patološki nalaz je na sreću pokazao da se radi o benignom tumoru.

Jana ne može samostalno da mokri (majka joj menja katetar na svaka 3 časova) a desna noga, kao i desno stopalo su joj slabije razvijeni.

Posle operacije joj je urađena magnetna rezonanca i ponovo je uočena neka promena na kičmenom stubu.

Jani su u januaru 2019. godine zakazali novu operaciju, koja joj nije urađena jer je Jana upala u takozvanu urosepsu. Samo zahvaljujući brzom reagovanju dežurnih lekara uspeli su da je spasu i odložili su operaciju za april 2019. godine.

Patološki nalaz je pokazao da se radi o masnom tkivu, a ne tumoru, kao prvi put. Par meseci kasnije ponovljen je MR kičme na kome se vidi da i dalje ima nekih promena ali doktori su smatrali da je to ožiljno tkivo, koje i dan danas ne raste ali je i dalje prisutno.

Jani su vremenom ustanovili da ima i povraćaj urina u bubreg 5-tog stepena. Prepisana joj je svakodnevna fizikalna terapija i elektrostimulacije, kao i nošenje ortoza noću i posebnih cipelica. Jana svakodnevno ide na fizikalne terapije i elektrostimulacije, a često dolazi u Beograd na razne kontrolne preglede.

U budućnosti najavljene su moguće operacije, kao što su produžavanje desne noge (ako za to bude potrebe i u zavisnosti od njenog daljeg rasta), reimplatacija uretera (ako bude popustio deflux gel), plastična hirurgija (zbog nedostatka desnog gluteusa i velikih ožiljaka od operacija) i ako se bude našao način da se reši neurogena bešika, kako bi Jana samostalno mokrila.

Jani su potrebna sredstva za medicinski potrošni materijal, svakodnevne odlaske na fizikalne terapije, mesečne kontrole u Beogradu, vitamine, minerale, suplemente, specijalističke preglede i kontrolna snimanja, kao i za moguće intervencije, koje su najavljenje od strane lekara.

Jana je radosno dete i veliki borac. Svaki dan hrabro prolazi kroz terapije i daje sve od sebe da pravilno i samostalno hoda. Porodica nije u mogućnost da sama finansira neophodne tretmane i operacije i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Jani za srećno i normalno detinjstvo, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 106 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Pomozimo Jani

Dinarski račun: 160-6000001465607-44

Devizni račun: 160-6000001467419-40

IBAN: RS35160600000146741940

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Video: Todor ima 23 meseca, a na nivou je deteta od 7: Terapije su veoma bolne, ali pružaju nadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA